0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Növekvő eladások a mezőgazdasági repülőgéppiacon

2023-ban az Embraer 65 új mezőgazdasági repülőgépet szállított le, ami 18%-os növekedés az előző évhez képest; a cég várakozásai szerint ez a növekedési ütem 2024-ben is megmarad.

Az Embraer brazíliai székhelyű nemzetközi repülőgép ipari vállalat, amely utasszállító-, üzleti-, katonai- valamint mezőgazdasági repülőgépek tervezésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat mezőgazdasági repülési részlege 65 Ipanema repülőgépet szállított le 2023-ban, ami 18%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Ennek eredményeként  decemberben elérte azt a mérföldkövet, hogy a repülőgép öt évtizedes megszakítás nélküli gyártása során 1600 darabot gyártottak és szállítottak le.

Az EMB-203 modell új verziójának 2020-as piaci bevezetése óta folyamatosan növekedett az értékesítési mennyiség, ezért az idei évben 70 mezőgazdasági repülőgépre kívánja növelni a gyártási volument.

„Az agrár repülőgép eladások jelentős pozitív hatással vannak Brazília bruttó hazai termékére (GDP), és nagy örömünkre szolgál, hogy az Ipanema hozzájárult a mezőgazdasági ágazat magas termelékenységéhez, hatékonyságához és fenntarthatóságához”

– mondta Sany Onofre, az Embraer Ipanema Programjának vezetője.

A brazil mezőgazdasági repülőgépipar vezetőjeként az Ipanema olyan innovációkat és fejlesztéseket hoz, amelyek növelik a robusztusságot alacsony működési költségek és szén-dioxid-kibocsátás mellett.

Ez az egyetlen olyan mezőgazdasági repülőgép, amelyet sorozatban gyártottak, és amely etanollal, egy  megújuló energiaforrással repül, mely nagyobb teljesítményt biztosít a repülőgép hajtóművének.
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: