0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

A John Deere, SpaceX műholdakkal

A Deere & Company bejelentette, hogy megállapodást kötött az Elon Musk által alapított amerikai SpaceX vállalattal, a legkorszerűbb műholdas kommunikációs szolgáltatások (SATCOM) gazdálkodóknak történő biztosításáról.

A John Deere tervei szerint a SATCOM megoldás új és meglévő gépeket is összeköt majd. Ennek célja az autonómia, a valós idejű adatcsere, a távdiagnosztika, a továbbfejlesztett „önjavító megoldások” és a gépek közötti kommunikáció támogatása.

A John Deere több mint két évtizede vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági gépek és eszközök iparában a műholdas alapú precíziós technológiával. Már nagy számban hozzák létre a műholdas kommunikációs szolgáltatásokat a mezőgazdaságban, hogy a mobil lefedettségi problémákkal küzdő gazdálkodók is maximalizálhassák a kapcsolatot a különböző rendszerekkel.

Az új megoldás aktiválásához a John Deere márkakereskedők Starlink terminált telepítenek a kompatibilis gépekre, valamint egy 4G LTE JDLink modemet, amellyel a gépet a John Deere Operations Centerhez csatlakoztatják. A SATCOM technológia kezdetben korlátozott verzióban az Egyesült Államokban és Brazíliában lesz elérhető 2024 második felétől.

Forrás: Bauern Zeitung

Magazin ajánló: