0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Holnap nyit a Fruit Logistica

Hagyományosan Berlinben nyüzsög február elején a nemzetközi zöldség-gyümölcs kereskedelem világa. Február 7-én nyit a Fruit Logistica közel háromezer kiállítóval, minden eddiginél erősebb kínai jelenléttel.

Rekordgyanús kiállítást várnak a szervezők, nyilatkozta a Fruchthandel Magazinnak a Fruit Logistica vásárigazgatója, Kai Mangelberger. Mint elmondta, a berlini vásárközpont,

a Messe Berlin huszonhat csarnokát fogja megtölteni a 94 országból érkezett 2770 kiállító, minden kontinens képviselteti magát.

A két héttel korábban ugyanazokban a csarnokokban rendezett Nemzetközi Zöld Héttel ellentétben a Fruit Logistica nem közönségprogram, ide kizárólag szakmai látogatókat várnak, vagyis mindazokat, akik a friss zöldség-gyümölcs nagykereskedelem bármilyen részterületén (elsősorban döntéshozói pozícióban) dolgoznak.

© Messe Berlin GmbH

Tavaly 2610 kiállító volt, a komoly növekedés nem kis részben annak köszönhető, hogy tovább nőtt az olasz cégek száma, illetve a spanyol jelenlét is igen erősnek és magas színvonalúnak ígérkezik, mondta Kai Mangelberger. De nem csak a két mediterrán „nagyágyú” standjai nőnek meg, összesen 47 ország igényelt a tavalyinál nagyobb területet.

Ezek közül Kína a legfigyelemreméltóbb, a tavalyihoz képest háromszor akkora felületen ismerkedhetnek majd a látogatók az ottani termékkínálattal.

A pandémia éveiben meglehetősen visszafogott volt a kínai jelenlét a Fruit Logisticán (is), azt nem nehéz felülmúlni, az idei standjuk azonban a pandémia előtti békeidőkben megszokottnál is nagyobb lesz, hangsúlyozta az igazgató. Ezenkívül felhívta a figyelmet a közel-keleti és észak-afrikai országokra, amelyek ugyancsak növekvő érdeklődést mutatnak kiállítóként, illetve elmondta, hogy a biotermékek tematikus „ösvényén” 211 kiállítóval találkozhatunk idén, ami tizedével több, mint tavaly.

„Nincs még egy hely a világon, ahol olyan közelről érezhető az ágazat lüktetése, mint itt Berlinben”,

fogalmazott Kai Mangelberger a Fruit Logistica nyitása előtti napon, és külön felhívta a figyelmet a rendkívül sűrű kísérőprogramokra is, amelyek hat színpadon zajlanak majd.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: