0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 4.

Vércukorszint-csökkentésben jeleskedő gyógynövények

Napjainkban egyre nagyobb probléma az inzulinrezisztencia és annak következménye, a cukorbetegség. Akinek még nincs szüksége gyógyszerre, de némi korrigálásra igen, annak csodás hír, hogy a következő gyógynövények igazán hatékonyak ebben.

Kapor

A hagyományosan alkalmazott gyógynövényt a tudomány is igazolta. Egy nyolc hétig tartó kísérletben a főétkezések mellé 1 g kapszulázott kaporport kaptak a résztvevők. A vizsgálat kiderítette, hogy a kapor fogyasztása szignifikánsan csökkentette a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát. A kutatók úgy vélik, hogy

a kapor jótékony hatása magas antioxidánstartalmának köszönhető, amely segít semlegesíteni az ártalmas oxigénfajtákat,

illetve szerepet játszik a béta-sejtek működésének fokozásában. Fogyaszthatjuk nyersen vagy szárított formában, minél gyakrabban. Aki nem túlzottan szereti, kapszulába is töltheti.

Kukoricabibe

A népi gyógyászat által régóta alkalmazott kukoricabajusz vércukorszint csökkentő tulajdonságát kutatások is alátámasztják, és

a belőle származó bioaktív anyagokat ígéretes kiindulópontnak tartják új antidiabetikus vegyületek kifejlesztéséhez.

Teacserje

Egyes tanulmányok szerint az antioxidáns vegyületekben gazdag tea fogyasztása 14-18%-kal csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.  Ezen felül gátolja a szénhidrátok emésztését végző enzimek működését, fokozza a zsírsejtek glükózfelvételét illetve az inzulinszekréciót.

A gyógynövények használatával valódi javulást érhetünk el, azonban helytelen lenne arra használni őket, hogy folytathassuk rossz szokásainkat. Ha a gyógyulás a célunk, akkor az étkezésünkre is illik jobban odafigyelnünk.
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: