Kapor
A hagyományosan alkalmazott gyógynövényt a tudomány is igazolta. Egy nyolc hétig tartó kísérletben a főétkezések mellé 1 g kapszulázott kaporport kaptak a résztvevők. A vizsgálat kiderítette, hogy a kapor fogyasztása szignifikánsan csökkentette a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát. A kutatók úgy vélik, hogy
illetve szerepet játszik a béta-sejtek működésének fokozásában. Fogyaszthatjuk nyersen vagy szárított formában, minél gyakrabban. Aki nem túlzottan szereti, kapszulába is töltheti.
Kukoricabibe
A népi gyógyászat által régóta alkalmazott kukoricabajusz vércukorszint csökkentő tulajdonságát kutatások is alátámasztják, és
Teacserje
Egyes tanulmányok szerint az antioxidáns vegyületekben gazdag tea fogyasztása 14-18%-kal csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Ezen felül gátolja a szénhidrátok emésztését végző enzimek működését, fokozza a zsírsejtek glükózfelvételét illetve az inzulinszekréciót.