0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Kendermagos szörptől a Syrah borig

Málna, eper, meggy, bodza- és kendervirág. Hogy mi a közös bennük? Nos, elsősorban az, hogy kézműves szörp készül belőlük.

 Gyümölcs alapanyagokat használunk, jelenleg málna, eper, meggy, a virágosok közül pedig bodzás, illetve kendervirágos szörp szerepel a repertoárunkban. A kedvenc talán a málna, annak készítéséhez a Fertődi zamatos fajtát választottuk. Minden szörp finom és egészséges, miért mégis a málna? Nos, ez a gyümölcs sok piros gyümölcshöz hasonlóan rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert. Kitűnő vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos. A-vitamin-tartalma révén javítja a látást. Ezeken kívül jelentős mennyiségű B1- és B2-vitamint is tartalmaz.

Rendkívül gazdag színanyagokban, flavonoidokban, gyümölcssavakban, cserzőanyagokban és növényi rostokban.

Magas a pektintartalma, ezért lehet belőle könnyen sűrű szörpöt készíteni. Az ásványi anyagok közül a kalcium-, kálium-, magnézium-, mangán- és vastartalma kiemelkedő. Az alapanyag-termesztés Pankaszon történik, a termékeinket Hévízen állítjuk elő, én felelek a gyártásért, valamint az eladásért, a család többi tagja pedig a termesztésért.

szörp
A szörpök gyorsan népszerűvé váltak

Németh László elmondta: a kendervirágos szörp igazi különlegességnek számít, főként úgy, hogy maguk termelik az alapanyagot.

– Kendernövény termesztésével nem sokan foglalkoznak a Dunántúlon, talán csak Sopron környékén vannak ültetvények.

Annak ellenére van ez így, hogy régen kendertermelő nagyhatalom voltunk, s egy nagyon hasznos növényről van szó.

Hévízen a sativa-törzset termesztjük, melynek alacsony a THC-tartalma. Fémzárolt vetőmagot szerzünk be, és Hévíz egregyi városrészében, közvetlenül az út mellett, a domboldalon nő, ha akarjuk, ha nem.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság

Magazin ajánló: