Németh László és családja – amellett, hogy különleges szőlőfajtát termelve borászkodnak is – Hévízen készítik a Csizmás Szörpöket.
Gyermekkorunk kedvence, a nagymamáink híres „málnája”, az édes, gyümölcsös és főként színes édes ital minden magyar gyerek emlékezetébe belevésődött. Ha bevalljuk, ha nem, felnőtt korunkban is keressük azt a bizonyos ízt az élelmiszerboltok polcain, de gyakran csak a mű, rostmentes, feltűnő, laborkörülmények között létrejött színekkel találkozhatunk. Sajnos sem az íz, sem az állag nem az igazi, így elkeseredetten nyugtázzuk, hogy a nagymama „málnája” csupán egy régi világ emléke.
De éppen ez a cél, a gyártói arra törekednek, hogy minden tekintetben minőségi és finom termékek kerüljenek ki a kezeik közül.
– A szörpkészítés teljesen véletlenül lett része az életünknek – idézte fel az indulás körülményeit Németh László. – Terveink szerint 2018-ban borászatot indítottunk volna, de ez egy hivatalos dolog miatt csúszott. Amikor hazajöttem Ausztriából és átvettem a családi birtokot, és gondozni kezdtem, azt hittem, hogy az ember gondol egyet, aztán beindítja a vállalkozását, a termelést. Ez nem egészen így történt, a származási engedélyek beszerzéséhez ugyanis sok idő kellett. A tervekről nem mondtunk le, de úgy gondoltuk, hogy amíg ezek meglesznek, s nem tudunk bort értékesíteni, addig is csináljunk valamit, hiszen ott van a birtok, amit kár lenne kihasználatlanul hagyni. Ráadásul sok eszközt már korábban beszereztünk.
Így is történt, belekezdtünk a gyártásba, s örömmel tapasztaltuk, hogy a szörpök gyorsan népszerűvé váltak az emberek körében. A borászat időközben beindult, de a szörpök készítésével nem álltunk le.