0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújt az MBH Bank

Gyors, egyszerű és rugalmas megoldás segítheti az agrárvállalkozásokat likviditásuk fenntartásában.

Tovább bővítette a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásának lehetőségeit az MBH Bank. A hitelintézetnél már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását.

A gyors, egyszerű és rugalmas lehetőség megkönnyítheti az agrárvállalkozások számára, hogy forráshoz jussanak egy olyan időszakban, amikor még inkább megnőtt a likviditás biztosításának jelentősége a zökkenőmentes működés fenntartása érdekében.

A faktorálás formájában elérhető termék révén az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának I. pillérébe tartozó támogatások esetében egy vagy két évre, a II. pillér, a Vidékfejlesztési Program részét képező normatív támogatások esetében pedig akár három évre előre finanszírozást tud biztosítani a gazdáknak.

Az MBH Agrártámogatások Faktoring jelenleg 33 támogatási jogcímre vehető igénybe, az alaptámogatások és a termeléshez kötött támogatások mellett többek közt az Agrár-környezetgazdálkodási Programra (AKG) és Agro-ökológiai Programra (AÖP) is.

Utóbbihoz 75, illetve 80 százalékos mértékben nyújt előfinanszírozást a hitelintézet, attól függően, hogy egy vagy két évre igénylik-e a gazdák. Az előfinanszírozás mértéke a legtöbb támogatástípus esetében azonban 90 százalék, a lejárat igazodik a támogatás várható kifizetésének időpontjához.

Forrás: MBH közlemény

Magazin ajánló: