0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Badacsony elválaszthatatlan a Szürkebaráttól

A történelmi Badacsonyi borvidék évek óta nagy sikernek örvendő rendezvénysorozata a Bortriatlon, és ennek első tematikus állomásaként, 2024. május 3-5. között rendezik meg a Szürkebarát Hétvégét.

A történelmi Badacsonyi borvidék évek óta nagy sikernek örvendő rendezvénysorozata a Bortriatlon, és ennek első tematikus állomásaként, 2024. május 3-5. között rendezik meg a Szürkebarát Hétvégét, amelynek középpontjában Badacsony egyik emblematikus fajtája, a Szürkebarát áll.

A már hagyományossá vált, közel egy évtizedes múlttal rendelkező Bortriatlon rendezvénysorozat, amelynek fókuszában a borvidék három ikonikus szőlőfajtája, a Szürkebarát, a Kéknyelű és az Olaszrizling áll, a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával és a borvidék borászainak példaértékű közreműködésével kerül minden évben megrendezésre.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén május 3-5. között, a Szürkebarát Hétvégén a szervezők az ételkülönlegességek és a kiváló badacsonyi Szürkebarát borok mellett most is színes programokkal, ajánlatokkal, értékes nyereményekkel, kedvezményekkel és számtalan meglepetéssel várják a Badacsonyba látogatókat.

„A Bortriatlon nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége. Bár a rendszerváltás előtt a belőle készített sok rossz minőségű borral komoly mértékben lejáratták a Szürkebarát nevét, mára egyre inkább kezdi elfoglalni az őt jól megillető helyét a Badacsonyi borvidéken. Nem egy könnyen kezelhető fajta, de a borászok tudatos munkájának köszönhetően egyre jobb, akár nemzetközi mércével is kimagasló borok készülnek belőle. A fajta népszerűsítésében pedig az ilyen események, mint jelen esetben a kifejezetten a Szürkebarátra fókuszáló rendezvény nagyon sokat segít, hiszen általa a közönség is megismerheti a belőle készített színes és változatos borokat. Jó tapasztalni, hogy a Bortriatlon keretén belül évről-évre új vendégek is társulnak a már meglévő törzsközönséghez, mely mindig kíváncsian várja a három tematikus hétvégét. Ez is jól szemlélteti a rendezvénysorozat népszerűségét.

A Szürkebarát Hétvége, akárcsak a többi, a borvidéken megszervezett esemény, remek alkalom kapcsolattartásra a vendégeinkkel,

bemutatni az új évjáratú borainkat, legfontosabb szőlőfajtáinkat, és rajtuk keresztül a Badacsonyi borvidék komoly múltra visszatekintő borkészítési hagyományait” – mondta Szalai Attila, a Németh Pince tulajdonos-borásza.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: