0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

A baromfitenyésztők legjobbjai 2024-ben

Az ország minden tájáról 14 kiállító 51 kiállított csoporttal, illetve hibriddel vett részt a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. A bemutatott csoportokat Bögréné Bodrogi Gabriella, Látits Miklós és Dr. Benk Ákos értékelte.

 

5 fajtacsoportban összesen 17 kategóriadíj, valamint 3 különdíj és 1 Nagydíj került kiosztásra.

A bírálat eredményei alapján következő díjak kerülnek kiosztásra:

  • Simcsik András (Vésztői baromfiudvar), harmadik díjat nyert a fogoly színű magyar tyúk csoportjával az Őshonos tyúk fajtacsoportban.
  • A Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet harmadik díjat nyert bronz pulyka csoportjukkal az őshonos pulyka fajtacsoportban és második díjat nyert hortobágyi kékesszürke gyöngytyúk állományukkal az Egyéb őshonos és régen honosult baromfi fajták csoportban.
  • A Szegedi Tudományegyetem Tangazdaság Kft. (Hódmezővásárhelyről), harmadik díjat nyert kendermagos magyar tyúk fajtacsoportjukkal és első díjat nyert kendermagos erdélyi kopasznyakú tyúk csoporttal az Őshonos tyúk fajtacsoportban.
  • A Talentis Agro Zrt. (Felcsút), első díjat nyert a konverter novo pulyka csoportjukkal a Húshasznosítású baromfi fajtacsoportban.
  • A Goldavis Kft. (Sármellék), harmadik díjat nyert a farm fajtacsoporttal, második díjat nyert farm Q csoporttal és első díjat nyert gris barre csoporttal Tojótípusú és kettőshasznosítású tyúk fajtacsoportban.
  • A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, Haszonállat-génmegőrzési Intézet (Tápiószele/Gödöllő), harmadik díjat nyert fehér magyar kacsa csoporttal az Egyéb őshonos és régen honosult baromfi fajták csoportban, és harmadik díjat nyert a kendermagos erdélyi kopasznyakú tyúk csoporttal az Őshonos tyúk fajtacsoportban.  Második díjat nyert rézpulyka csoporttal az Őshonos pulyka fajtacsoportban, második díjat nyert fekete erdélyi kopasznyakú tyúk csoporttal és második díjat nyert fehér magyar tyúk csoporttal az Őshonos tyúk fajtacsoportban, első díjat nyert sárga magyar tyúk csoporttal az Őshonos tyúk fajtacsoportban, első díjat nyert a bronzpulyka csoporttal az Őshonos pulyka fajtacsoportban és első díjat nyert a gyöngytyúk csoporttal az Egyéb őshonos és régen honosult baromfi fajtacsoportban.
Fotó: Csatlós Norbert
A kiállítás baromfitenyésztési nagydíját a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, Haszonállat-génmegőrzési Intézet (Tápiószele/Gödöllő) kapta, a különleges szakmai igényességgel összeállított csoportok és a kapcsolódó tájékoztató anyagok kiállításáért.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: