0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Egy üveg bor jár annak, aki nem viszi be az étterembe a telefonját

Egy veronai étterem ingyen bort kínál azoknak a vendégeknek, akik étkezés előtt átadják a telefonjukat megőrzésre. A digitális méregtelenítés elnyerte a vendégek tetszését, és megmutatta, hogy a kapcsolatok értékesebbek, mint a technológia.
Egy olyan korban, amikor a technológia mindennapjaink szerves részévé vált, egy képernyő nélküli pillanat igazi luxus. Ezt felismerve egy veronai új étterem, az Al Condomino tulajdonosai úgy döntöttek, hogy egy technológia nélküli lehetőséggel örvendeztetik meg vendégeiket.

Aki ebben a szokatlan létesítményben étkezni szeretne, dönthet úgy, hogy telefonját egy zárható dobozban hagyja, és ezt egy üveg vörösborral díjazzák az étteremben.  Az étterem a digitális detoxikálásra ösztönzi a vendégeket, ezzel azt szeretné elérni,  hogy beszélgessenek és interakcióba lépjenek egymással a vendégek, ahelyett, hogy a telefonjuk képernyőjét bámulnák.

étterem
Fotó: Freepik – illusztráció

Az Al Condomino egy új pont Rómeó és Júlia városának gasztronómiai térképén. Tulajdonosa azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy olyan helyet hozzon létre, amely nem csak az olasz gasztronómiai hagyományokból, hanem az olasz életmódból is merít.

koccintás
Fotó: Freepik-illusztráció
– Egy olyan éttermet szeretnénk üzemeltetni, amely nem hasonlít semmi máshoz, ezért is választottuk ezt a formát. A vendégek lemondhatnak a technológiáról, miközben együtt élvezhetik a pillanatokat, és az ízeket. Nem kell öt másodpercenként a telefonodra nézni, de sokak számára olyan, mint egy drog, a telefon helyett jobb, ha egy pohár vörösbort tartunk a kezünkben, érvel Angelo Lella tulajdonos.

Azzal, hogy az étterem egy üveg Maia Wine Pinot Nero-t kínál a telefon átadásáért cserébe az étkezés idejére, a kapcsolatok minőségére teszi le a voksot.

A vendégek reakciója az Al Condomino kezdeményezésre rendkívül pozitív, és a legtöbben már a létesítménybe való belépéskor leadják a telefonjukat.

– A reakció nagyon pozitív, a vendégek 90 százaléka döntött úgy, hogy otthagyja a telefonját a borért cserébe. Igazán szép dolog látni, hogy az emberek elfogadják ezt, beszélgetnek egymással ahelyett, hogy a képernyőt néznék.

Mások is  felismerték ezt a problémát, és próbálják vendégeiket arra ösztönözni, hogy éljék meg a vendéglőben töltött perceket, élvezzék egymás társaságát, a főszerep pedig  és az ízeké és az ételek látványáé legyen. A Toszkánában működő Separe étterem például utalványokat kínál a vendégeinek cserébe azért, hogy lemondjanak a telefonjukról az étkezés idejére.

Forrás: well.pl