0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 13.

Magyar Paradicsom Napja

Május 31-én Mórahalomban rendezik a Magyar Paradicsom Napját. Az előadásokban a pályázati lehetőségekről és innovatív technológiákról is szó lesz. A szakmai rendezvényen 37 kiállító is várja az érdeklődőket, A hivatalos lap a Kertészet és Szőlészet.

Idén is megrendezik a Magyar Paradicsom Napját Mórahalmon (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei út 31.)

A szakmai programon neves hazai és külföldi előadók szólnak a hajtatott paradicsomot termesztőket érdeklő időszerű témákról, innovatív megoldásokról.

A rendező FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács információi szerint idén három szekcióban tartják az előadásokat, a szünetekben és ebéd után pedig 37 kiállító várja az érdeklődőket.

 

A rendezvényre a Kertészet és Szőlészetben hajtatott paradicsom tematikus összeállítással készülünk.

Részletes program

8:00 – 8:45   REGISZTRÁCIÓ

8:45 – 8:50   Megnyitó – Gubacsi Zoltán FruitVeB alelnök

8:50 – 9:00   KÖSZÖNTŐ – Dr. Mártonffy Béla NAK Országos Kertészeti Osztály elnök

9:00 – 9:10    Köszöntő – Dr. Apáti Ferenc FruitVeB elnök

I.               Támogatások és fejlesztések szekció

9:10 – 9:30  Kertészeti hajtató ágazat 2024-ben megjelenő pályázatainak ismertetése –  Papp Zsolt György Vidékfejlesztési programok végrehajtásért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

9:30 – 10:00

  • MBH Bank  finanszírozási tervei a kertészeti ágazatban – Hollósi Dávid  Agrárkapcsolatok és Agrártámogatások Központ vezetője, MBH Bank Nyrt.
  • KAP kertészeti pályázatokhoz kapcsolódó hitelek, és a  kamattámogatások    igénybevételének feltételei – Kézi Zoltán  régióvezető, Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág, MBH Bank Nyrt.

II. Kereskedelmi szekció

10:00 – 10:45 Spanyolországi termelés és értékesítés alakulása 2023-2024-ben (online előadás) – Jose Antonio Monrabal Castello piacfejlesztési területi igazgató, Dél-Európa és Észak-Afrika, Bayer Vegetable Seeds (tolmácsol: Ackermann Tamás termékfejlesztésért felelős igazgató, Bayer Hungária Kft.)

10:45 – 11:00 Az EPR bevezetésének hatása a zöldségkereskedelemre, lehetséges megoldások a könnyítésekre – Nagypéter Sándor FruitVeB alelnök, a DélKerTÉSZ Szövetkezet elnöke

11:00 – 11:30 Kávészünet

III.         Szakmai és innováció szekció

11:30 – 12:00 A cseh és szlovák paradicsomtermesztés jelene, fejlesztések bemutatása, a                       ToBRFV helyzet okozta kihívások kezelése –  Lubomir Sléger termelési igazgató, Reprosam sro.

12:00 – 12:45 Mesterséges intelligencia a klímavezérlésben és az üvegházi szaktanácsadásban (Már működő rendszerek bemutatása) – Ronald Hoek ügyvezető igazgató, Blue Radix B.V. Hollandia (Piacvezető Hollandiában az autonóm termesztés területén)

12:45 – 13:30 Diffúz üvegek és az antireflex bevonatok szerepe a paradicsomtermesztésben  (online előadás) – Nieves Garcia Victoria professzor asszony, a Wageningeni Egyetem szaktekintélye

13:30 – 13:45 A K+ F tevékenységek támogatása a hajtatott termesztésben – Kránitz Lívia vezető szakértő, AKI Agrárközgazdasági Intézet

13:45-től      Ebéd/Kötetlen beszélgetés a kiállítókkal és az előadókkal. Számos, csak a szakmai napra érkező külföldi kiállító fog részt venni a rendezvényen, akiktől személyesen is informálódhatnak!

A rendezvény a NAK szaktanácsadói programjának részeként a – szaktanácsadói névjegyzékben szereplő -szaktanácsadók számára szabadon választható rendezvények közé tartozik.

A rendezvény fő támogatói: MBH Bank és Blue Radix

A rendezvény kiemelt támogatója: Fruit Logistica

Hivatalos lap: Kertészet és Szőlészet

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: