0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Hétvégén kezdődnek a Nemzeti Vágta előfutamai

Vajdasági vágtával kezdődnek szombaton Szabadkán az előfutamok a 17. Nemzeti Vágtára, vasárnap a Tolna vármegyei Őcsényben mérkőznek meg egymással az amatőr lovasok.

A Nemzeti Vágta döntőjére évről-évre az Elővágtákon is kvalifikálhatják magukat a települések amatőr lovasai. Az idei döntőt 14 vidéki és határon túli elővágta előzi meg.

Az előfutamok Gyenesdiáson fejeződnek be augusztus 18-án a Festetics Vágtával, amelyet idén 15. alkalommal rendeznek meg

– tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

A tavalyi Kishuszár Vágta döntője a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban
Fotó: MTI/Komka Péter

Határáron túl a vajdasági mellett lesz Székely, Felvidéki és a Muravidéki vágta. Magyarországon a Festetics vágta mellett Sárköz Vámospércsi, Vácdukai, Iváni, Hortobágyi, Tagyoni, Szemenyei, Abonyi, Borsodi vágtára kerül sor. Új helyszínként csatlakozott az eseményhez Vas vármegyében, a Kemenesháton található Szemenye község – írták a tájékoztatóban.

A 17. Nemzeti Vágta döntőjének Szilvásvárad ad otthon október 5. és 6. között.

Az idei programban is lesz Huszár Vágta, kocsitoló verseny, nemzetközi futam, különféle showprogramok és méneshajtás, de a Vágta korzó is várja majd a közönséget. A szilvásváradi vasárnapi döntő futamokat a Duna élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: