0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 3.

A 14 legegészségesebb köret – finomak és gyorsan tányérján is vannak!

Ha úgy érzi, leragadt a rizs-krumpli-tészta szentháromságnál, illetve kicsit egészségesebb is szeretne lenni, kóstolja meg az alábbi 14 gabona egyikét!

Farro

farro

Leginkább Olaszországban fogyasztanak farrot, mely egy könnyen emészthető, magas rosttartalmú gabonaféle. Magas niacintartalma miatt is kiemelkedik, mely B-vitaminfajta segíti az emésztést és kifejezetten jót tesz a bőrnek.

Quinoa

quinoa

A quinoa Dél-Amerikában őshonos, természetéből adódóan gluténmentes álgabona.

Főzhetjük, párolhatjuk, manapság már tasakos, instant verziója is elérhető. Jól passzol halételekhez, salátákhoz.

Zab

zabkása főzés

Sokak kedvenc reggelije rendkívül jó tulajdonságokkal büszkélkedhet: többek között tele van béta-glükánnal, mely rosttípus bizonyítottan csökkentheti a koleszterinszintet, javíthatja a vércukorszint értékeit.

A zab fogyasztása jót tesz a gyomor mikrobiomjának, ezáltal pedig az immunrendszernek is.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/prevention.hu

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.