0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Finom átmenet, nagyívű folytatás – Vendégségben a Gere pincészetnél

Adva van egy ismert család, akik a rendszerváltástól indulva évtizedeken át felépítettek egy jól csengő márkanevet. Mindig izgalmas kérdés, képes-e generációkon átívelő pályát befutni a családi vállalkozás.

A portfólióban találhatók belépő csendes borok is, amelyek jelenleg fehér címkével készülnek. Ezek azok a borok, amelyeket akár egy hétköznap este a vacsorához bátran ki lehet nyitni. Az efölött lévőket piros csík különbözteti meg a címkéken, amelyek közül vannak különleges fajták, például a Fekete Járdovány, vagy dűlőszelektált tételek. A piramis csúcsán pedig a Kopár, egy prémium Villányi Franc és a Solus, egy Merlot helyezkedik el, amelyek egyedi címkét is kaptak, jelezve a borok saját üzenetét.

Az utolsó lépcsőfok

Gere AndreaSok szó esett a címkékről, nem véletlenül, hiszen pár évvel ezelőtt egy huszárvágással teljes arculatváltást hajtottak végre.

Merész és kockázatos lépés a hosszú éveken át megszokott palackokat teljesen más stílusúvá változtatni. Andrea ezt elengedhetetlennek tartotta, amire végül az édesapja is rábólintott.

A dizájn megújítása fontos lépcsőfoka volt a generációváltásnak, amiről elmondhatjuk, hogy mára befejeződött. Gere Attila visszavonult a döntéshozataltól. Na, nem a pincétől és a szőlőtől, de a cég vezetését, a döntéseket és a felelősséget Andreának adta át.

Arra a kérdésre, hogy milyen célok fogalmazódnak meg benne a következő évekre, egyelőre semmilyen szenzációval nem tud szolgálni. Úgy gondolja, hogy a szőlő, a borok és az arculat most rendben vannak, ebben nem terveznek nagy újításokat. A pincét tavaly renoválták, technológiai fejlesztéseken dolgoznak és a cég működésének modernizálása lesz a következő nagy feladat. Ezt befejezve talán jelentkeznek majd valami meglepetéssel.

Egy dolog viszont biztosan nem fog változni, szögezi le Andrea, a borászat mindig Gere Attila nevét fogja viselni.

Fotó: Csatlós Norbert

Ez is érdekelheti:

Günzer Tamás: egy illatmániás borász

Fogja ki az ebédjét!

Forrás: Kertbarát Magazin

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: