0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

A Corteva a fenntarthatóságot helyezi innovatív megoldásai középpontjába

A gazdálkodóknak ajánlott, újonnan kifejlesztett Corteva-megoldások 100%-ban megfelelnek a vállalat fenntarthatósági kritériumainak - mondta Dr. Lukács Domonkos, a Corteva Agriscience magyarországi gyomirtó szerekért felelős termékmenedzsere.

A gazdálkodóknak ajánlott, újonnan kifejlesztett Corteva-megoldások 100%-ban megfelelnek a vállalat fenntarthatósági kritériumainak – mondta Dr. Lukács Domonkos, a Corteva Agriscience magyarországi gyomirtó szerekért felelős termékmenedzsere az AgroFuture 2024 konferencián, kiemelve a vállalat nemrég közzétett 2023-as Fenntarthatósági riportját.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segítik a gazdákat, hogy képesek legyenek fenntartható eszközökkel termelt élelmiszerek előállítására a rendelkezésükre álló földterületen.

A vállalat a növénynemesítés, a növényvédelmi megoldások és a tápanyagutánpótlás legmodernebb eszközeinek folyamatos kutatására és fejlesztésére helyezi a hangsúlyt a fenntarthatóság szem előtt tartásával.

A vállalat komoly figyelmet fordít azoknak a fenntartható megoldásoknak a fejlesztésére, amelyekkel meg tudja őrizni vezető szerepét a vetőmag, növényvédelmi megoldások és biológiai termékek piacán. A Corteva portfóliójában ennek megfelelően, minden újonnan fejlesztett termék megfelel a vállalat fenntarthatósági kritériumainak. Ezzel a meghatározó mérföldkő elérésével a vállalat megerősíti elkötelezettségét az iránt, hogy fejlesztései során a jövőben is a fenntarthatóságot helyezi előtérbe.

„Ma a fenntarthatósági elvárások tekintetében egyszerre kell megfelelni az ökológiai és a gazdasági szempontoknak.

A gazdálkodók a földből élnek, olyan termékeket állítanak elő, amelyekből közösségüket támogatják, és amelyekből jövedelmük származik. A fenntarthatóság tehát a termőföldnél kezdődik. A növénytermesztésben a főbb fenntarthatósági elvárások a talajok megfelelő ismeretén túl, a megfelelő minőségű vetőmag használata és a legnagyobb biztonságot adó, okszerű növényvédelem alkalmazása” – mondta Dr. Lukács Domonkos, a Corteva magyarországi gyomirtó szer termékmenedzsere a május végén megrendezett AgroFuture 2024 konferencián.

Illusztráció
A rendezvényen kiemelte a vállalat legújabb fejlesztéseit, amelyek már elérhetőek a magyar gazdák számára. A vállalat a Pioneer® Optimum® AQUAmax® kukorica hibridek folyamatos nemesítésére koncentrál, amelyek a rendelkezésükre álló vizet a lehető leghatékonyabban használják fel és szélsőséges, az átlagosnál szárazabb vagy csapadékosabb időjárási körülmények között is képesek átlagon felüli terméshozamot produkálni, mely kifejezetten előnyös tulajdonság a mostani aszályos évjáratok esetében.

A BlueN® növényi növekedést serkentő biostimulátor a legnagyobb nitrogénforrásból, a légkörben megtalálható nitrogént képes megkötni. A mikrobiológiai termék egyedülálló megoldást kínál a gazdálkodóknak, amely természetes módon biztosít több nitrogént a növény számára. A vállalat kutató-fejlesztő munkájának köszönhetően olyan új molekulák állnak rendelkezésre a rezisztencia kialakulásának késleltetésére – például Arylex™ és az, Inatreq™, amelyek megtalálhatóak a Corteva számos gyomirtó és gombaölő szerében – de vannak új formulációk is, amelyek a biztonságosabb termékhasználatot teszik lehetővé. Ezek a hatóanyagok csökkentett mennyiségben, de ugyanakkora hatékonysággal vannak jelen a növényvédő szerekben, amelyek mind csökkentik a környezeti terhelést, így segítve a fenntarthatóságot és a biodiverzitás védelmét.

A Corteva továbbra is olyan megoldásokon dolgozik, amelyekkel a gazdálkodók hatékonyabban tudnak termelni és megőrzik versenyképességüket a környezeti hatások csökkentése mellett, elősegítve a mezőgazdasági termelés sikerét és a magyar gazdaság fenntartható fejlődését.

Forrás: Corteva Agriscience sajtóközlemény