Azonban így olyan problémák merülnének fel, melyeket színmódosulást okozó génszerkesztéssel oldalának meg. Tehát a jövőben színes libatopok jelennének meg az európai termőföldeken? gyomnövény
A Koppenhágai Egyetem kutatói szerint a jövőben érdemes lehet nemesített gyomnövények táplálékcélú termesztésével foglalkozni. Ugyanakkor ezeket meglehetősen nehéz lenne megkülönböztetni a nemesítetlen gyomoktól, legalábbis a termés első fázisában. Annak érdekében, hogy a termelők különbséget tudjanak tenni a fejlődés egyes szakaszaiban a károssal azonos küllemű hasznos és a kártékony gyomok között, érdemes lenne előbbieket „megszínezni”.
De miért is állítják ezt a dániai kutatók?
Ez azért lenne hasznos, mert a gyomok általában meglehetősen igénytelenek, jól bírják a szárazságot, a meleget. És bizony akadnak olyan gyomok, amiket a világ más tájain táplálékforrásként tartanak számon, így valójában mi is bátran fogyaszthatnánk őket.