A szállítás során sem szakítják meg a hűtőláncot. Hetente csaknem 200 tonna ananászt fogadnak egész évben a raktárközpontjukba, ahonnan ellátják a kiskereskedelmi láncokat és egyéb piacokat. Jellemzően az MD2 fajtát vásárolják, mely ananász kellemesen savanyú és édes is egyszerre.
Az ananász népszerű, széles körben fogyasztott gyümölcs Olaszországban is. Az utóbbi hónapokban a 6-7-es osztályú, 12 kilogramm gyümölccsel töltött ládákért a nagykereskedők 14-16 eurót fizettek, míg ugyanilyen mennyiség a tövön beérett, sárga ananászból 16-18 euróba került. A kiskereskedelmi láncok pedig átlagosan 1,1-1,2 eurót adnak érte kilogrammonként.
Az olasz kereskedő vállalat vezetői úgy vélik, hogy még több szakemberre lenne szükség a termesztésben, leginkább ott, ahol nem zölden szedik le, hanem a tövön hagyják megérni a gyümölcsöt, mert az több szaktudást igényel. Érdekes, hogy
zöld héjú, ám sárga húsú gyümölcsének ugyanis magas a Brix-értéke.
Ez is érdekelheti:
Ha igazán szereti a növényeket, ne hozzon haza külföldről egyet se!