0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

4 milliárd forint fiatal erdők állománynevelésére

A felhívás célja a fiatal erdők gazdasági értékének növelése. Az állományok gondozásának, tisztításának pozitív hatásai ugyanis majd csak a jövőben fognak érvényesülni.

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között – jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára. Idén ez már a harmadik versenyképes és fenntartható erdőgazdálkodást segítő pályázat.

A felhívás a fiatal erdők gazdasági értékének növelését célozza olyan eszközökkel, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat.

Az állományok ápolásához, tisztításához kapcsolódó támogatott tevékenységek pozitív hatásai sokszor a jövőben várható fahasználatok során tapasztalhatók.

Az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek támogatott megvalósítása az erdészeti hatóság által nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók által lehetséges. A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként, a támogatási kérelmek benyújtására első alkalommal 2024. szeptember 4. napjától lesz lehetőség, hangsúlyozta az államtitkár.

A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n találhatók. A felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden, a pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ és változás itt érhető el.

Forrás: Agrárminisztérium

Magazin ajánló: