A szervezet Facebook oldalán rendszeresen oszt meg tippeket az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében. Lássuk, hogyan kerülhetjük el, hogy a zöldborsó hulladékként végezze!
- A zöldborsót szedést követően érdemes fél napon belül feldolgozni, mert zsengesége hamar elillan.
- Érdemes hűtőszekrényben tárolni a felhasználásig, laza papírzacskóban 1-2 napig áll el.
- Ugyanakkor, kifejtés után a szemek jól fagyaszthatóak, így alkalmazzuk bátran ezt a tartósítási módot! Érdemes blansírozni, vagyis forró vízbe mártani 1-2 percre a szemeket, majd gyorsan jeges vízben lehűteni, így a friss zöld szín megőrzése mellett a fagyasztás során nem változik meg kellemetlenül a borsó íze.
- A zsenge zöldborsó héja is kitűnően fogyasztható: levesekben, vagy egészben párolva csodás nyári csemege.
- A zöldborsó héja komposztálható, így ha van lehetőségünk, ne a szemetesbe dobjuk!
