0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 25.

5 tipp, hogy semennyi zöldborsó ne vesszen kárba

A zöldborsószezon javában tart, így a Nébih Maradék nélkül programja megosztotta, mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy minél kevesebb kerüljön kukába a zöldségből.

A szervezet Facebook oldalán rendszeresen oszt meg tippeket az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében. Lássuk, hogyan kerülhetjük el, hogy a zöldborsó hulladékként végezze!

  • A zöldborsót szedést követően érdemes fél napon belül feldolgozni, mert zsengesége hamar elillan.
  • Érdemes hűtőszekrényben tárolni a felhasználásig, laza papírzacskóban 1-2 napig áll el.
  • Ugyanakkor, kifejtés után a szemek jól fagyaszthatóak, így alkalmazzuk bátran ezt a tartósítási módot! Érdemes blansírozni, vagyis forró vízbe mártani 1-2 percre a szemeket, majd gyorsan jeges vízben lehűteni, így a friss zöld szín megőrzése mellett a fagyasztás során nem változik meg kellemetlenül a borsó íze.
  • A zsenge zöldborsó héja is kitűnően fogyasztható: levesekben, vagy egészben párolva csodás nyári csemege.
  • A zöldborsó héja komposztálható, így ha van lehetőségünk, ne a szemetesbe dobjuk!
zöldborsó
Fotó: Freepik
Forrás: Maradék nélkül

Magazin ajánló: