A hozzáadott érték többszörösen is visszaköszön a Rosales termékek megalkotása közben.

Miklós Tamás hálózatépítő szakmérnök végzettséggel vágott bele 2009-ben a kertészmérnök szakma elsajátításába, s iratkozott be a MATE keszthelyi Georgikon Campusára. Nem vesztegetve az időt és alkalmazva a frissen tanultakat, a főiskolával párhuzamosan gyümölcsültetvény telepítésébe kezdett.
Jelenleg hat hektáron nevel 3600 gyümölcsfát, a Bakony és a Balaton által határolt Litér melletti völgykatlanban. Három hektáron szilvát (Stanley, Tophit és Presenta fajtákat), két hektáron kajszibarackot (Magyar kajszi és Pannónia fajtákat) és egy hektáron cigánymeggyet termeszt. Próbálja kiaknázni a precíziós növénytermesztés lehetőségeit, amit gépesít: napelemmel működtetett csepegtető öntözőrendszer, elektromos vágóeszközök, rázógép segíti a munkáját.

A szüreten kívül családi összefogással próbálják megoldani a termesztési feladatokat. Feleségével már a telepítéskor célként lebegett a szemük előtt a közvetlen értékesítés mellett a termés minél nagyobb arányú házi feldolgozása. A kezdetekben próbálkoztak aszalással, de végül a hagyományos, hosszú főzési eljárással és minimális cukor vagy méz hozzáadásával készült prémium lekvároknál állapodtak meg.
Ugyan a piacon sokan foglalkoznak lekvárkészítéssel, a legnagyobb konkurenciának mégis a nagymamákat tartják, akik akár egy napon keresztül is kevergetik a lekvárt a tökéletes ízélmény eléréséhez. Náluk is a hagyományos eljárást követve, 100 kilogramm gyümölcsből 40 liter lekvár készül, kizárólag saját gazdaságban termesztett alapanyagból. Minden lekvár kíméletes főzésen megy keresztül hozzáadott sűrítőanyag nélkül, és termékeik nem tartalmaznak egyéb adalékanyagokat és tartósítószert sem. A három alaplekvárokon túl saját ízesítésű lekvárjaikat a család hölgytagjai alkották meg. A hat különböző pikáns lekvárból álló termékpaletta 2019-re állt össze, és kezdték el szélesebb körben is az értékesítést. Nagy figyelmet szenteltek az elegáns megjelenésnek és a kornak megfelelő dizájncsomagolásnak, ami előrevetíti a kiváló tartalmat. Prémium lekvárjaik mára országszerte elérhetők a Müller drogérialánc üzleteiben, az online piactéren, többek között az Ecofamily webshopjában, számos kézműves termékeket kínáló delikát boltban, borkereskedésben, de a legnagyobb forgalmat az egyedi ajándékcsomagokat összeállító internetes oldalakon keresztül érik el.
A munkafolyamatok a betöltésig automatizáltak, további fejlesztésre vár még a töltés és a csomagolás gépesítése. A szüretkor beérkező tetemes mennyiséget elő- főzve, félkész állapotban tárolják a végleges ízesítésig. Innen jött az ötlet a ’majdnemlekvár’ fantázianéven kínált natúr, besűrített lekváralap- anyag árusításához, ami megkíméli a vásárlót a lekvárfőzés pepecselős részétől, a felhasználó számára már csak az örömforrásul szolgáló saját szájíz szerinti ízesítés marad. 2024-ben bevezetett újdonságuk a grillezést magasabb szintre emelő, gyümölcsalapú, édes és csípős chilis aromájú Rosales BBQ szószok, melyek rögtön pozitív fogadtatásra találtak a piacon. A grillezéshez kínált szószokból eladott mennyiség már az első évben utolérte a lekvárokét, amelyekre elsősorban az őszi-téli szezonban van nagyobb kereslet.
Az elmúlt évekből számos vásár- lói elismeréssel büszkélkedhetnek, 2021-ben megnyerték a Bakony Expo Vásári Nagydíját, majd 2024- ben ugyanott a Kedvenc Kiállító címet, de legnagyobb dicséretet számukra a visszatérő vevők jelentik.