Hozam tekintetében a debreceni és a martonvásári helyszíneken kapták a legmagasabb értékeket, 6-7,5 t/ha közötti átlagos eredménnyel. A fajták teljesítményét tekintve a GK Csanád, GK Hortobágy és az Mv Szikra hozama érte el a legjobb eredményt 8 t/ha feletti értékkel.
A legmagasabb fehérjetartalmakat, átlagosan 15-16%-os eredménnyel a hódmezővásárhelyi és karcagi területeken kaptak. Étkezési búza szabvány szerinti (MSZ 6383:2017) prémium (javító búza) minőségi szintet (14%) egyedül az Arnold ért el, de a KG Vitéz is megelőzte a minőségi kontrollként alkalmazott Bánkúti 1201 fajtát.
A fuzárium szemfertőzöttségi vizsgálat szerint az osztrák fajták bizonyultak a legellenállóbbnak, az Edelmann, Arnold és Aurelius fajtákon mérték a legalacsonyabb fertőzöttségi szintet.
Az átlaghoz képest a Száron mért tavalyi eredmények, mind hozamban, mind minőségben elmaradtak a többi termőhelyen mért értékektől. Ennek legfőbb oka lehet, hogy a tavalyi évben a kísérleti terület, a gyengébb talajtani adottságú gerincvonulatra esett, míg az idei évben a mélyebb termőrétegű, alacsonyabb fekvésű területen található, így érdekes lesz a különböző évjáratok közti összehasonlítás is.
A kutatás részletes eredményei az ÖMKi weboldalán elérhetők.