Zöldborsó: A korai fajtákat (Rajnai törpe, Debreceni vagy Újmajori korai) érdemes választani és a téli fagyok elől beérnek
Káposztafélék: kínai kel, bimbós kel, karfiol ültethetők. A kései káposztát helyre vetik, de jobb a kései termesztésnél is a palántázás, mert rövidebb ideig foglalja a kertet, biztosabb a palánta eredése

(Gumós) Édeskömény: szereti a napos, meleg helyet. Nyár végén vetve a magok lassan csíráznak, és csak 15-20 naplevél múlva kelnek ki, majd a növények gyors fejlődésnek indulnak. Kikelés után két héttel már egyelhető a növényállomány 30 cm távolságra.
Spenót: Ősszel már szedhető, a hűvösebb időt is jól tűri.
Mángold: Ha a spenóttal nem voltunk sikeresek, mángolddal is próbálkozhatunk, jobban bírja a meleg időszakot, sőt egész télen szedhetők a levelei
Rukkola, saláták: Augusztus végéig bátran vethetők a rövid tenyészidejű levélzöldségek, gyorsan kelnek, pár hét múlva már csipegethetünk belőlük. Nyáron nevelhető fajtákat válasszunk és árnyékos helyet keressünk számukra. A talajt tartsuk nedvesen, hogy az ne forrósodjon át.

Cékla: rövidebb tenyészidejű céklafajták augusztusban is vethetők, ha nem is nevel akkora fejet, a hideg szezonban ellát minket friss, egészséges zöldséggel
Áttelő hagyma: Ősszel vethető és tavasszal szedhető, illetve újhagymaként folyamatosan fogyasztható az enyhe téli szezonban. Legjobb az augusztus elejei–közepi vetés, így október közepére, végére 3-4 leveles, ceruzavastagságú növényeket kapunk, amik károsodás nélkül átvészelik telet. Sortávolság 25-30 cm, vetésmélység 2-4 cm.
Ez is érdekelheti: