A szeptember 6-án, rendszerint Soponyán tartott rendezvény a hagyományok tiszteletben tartása mellett minden évben új szintre emeli a gasztronómiai élményeket. A látogatók széles körű, sokszínű programok közül válogathatnak: vadhúsból készült kóstolok, szakmai bemutatók, interaktív, kézműves foglalkozások várták az ideérkezőket, akik láthatták a STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság versenyzőit egymással megküzdeni, valamint a XXXII. Fejér Vármegyei Vadásznap is részese volt a gasztrofesztiválnak.

A megnyitón Majoros Gábor, a Vadex Zrt. vezérigazgatója ismertette a társaság területén végzett erdészeti és vadgazdálkodási tevékenységeket, továbbá felhívta a figyelmet a vadhúsfogyasztás népszerűsítésére, ebben kiemelte az Agrármarketing Centrum fogyasztásösztönző kampányainak a szerepét. Nagy István agrárminiszter elmondta az ország 27 százalékos erdősültségének a fontosságát, ami kifejezetten a klímaváltozás idején vált egyre nagyobb jelentőségűvé. Kifejtette, továbbá hogy az erdészek és a vadászok a legnagyobb természetvédők, hiszen rengeteget tesznek a vadért és a természetes környezet megóvásáért.
Molnár Krisztián, a Fejér vármegyei közgyűlés elnöke arra kérte meg a gyermekes családokat, járjanak a kicsikkel az erdőbe, ugyanis nem a monitor bambulásával, hanem a valós világ, a természet megismerésével fejlődhetnek igazán. Elmondta, minden egyes erdőben töltött séta közben, látva a természet csodálatos sokszínűségét, úgy érzi, közelebb kerül a teremtőhöz. Papp Zsolt György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte, a NAK és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) között végre ismét béke van, és együttműködve tesznek a hazai mezőgazdasági termelés és a minőségi vadgazdálkodás sikeréért, valamint új klímaadaptációs terven dolgoznak közösen. Jámbor László, az OMVK elnöke elismerte az állami erdőgazdaságok erdészeti és vadgazdálkodási területen végzett kiemelkedő munkáját, valamint kijelentette, hogy várhatóan a jövő évi Országos Vadásznap a Fejér vármegyei Sukorón lesz. A beszédek után kitüntetés-átadás következett. Az állami erdőgazdaságok, vadásztársaságok ételeit elismert szakmai zsűri bírálta, de nem volt könnyű dolga, az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb illatú pörköltek közül nekik is nehéz volt választaniuk.

