E szemlélet gyakorlati alkalmazásának bizonyítékaként megnyílt 2012-ben a Zselicvad Étterem.
Egy régi, de felújított, a mai igényeknek megfelelő rusztikus épületben üzemel, ahol a farm területén előállított alapanyagokból készült ételek kerülnek az asztalra. Ezen felül szállást is kínálnak az ide látogatóknak, így ha szeretnénk, néhány napra mi is a park lakójává válhatunk.

A park szerteágazó tevékenységének ismeretében igazán meglepő, hogy a személyzet csupán 36 főből áll. Ebben a turisztikai munkatárstól a traktorosig mindenki benne van. Cserében nem mondhatja senki, hogy munkája monoton, ugyanis a konyhások szedik a paradicsomot és főzik be, ha éppen arra van szükség, de van hogy gombákat és vadon termő növényeket erdőikből együtt gyűjtik be.

Óvodai kertprogram Kaposváron
Nagy János társadalmi felelősségvállalását jól tükrözi, hogy tudását és eszméit nem csak a parkban, hanem azon túl is igyekszik kamatoztatni. Felesége a kaposvári egyetemi tanóvoda vezetője, akivel együtt elérték, hogy az óvoda szomszédos kertjét megkapja az intézmény, ahol mind a 6 csoport számára saját magaságyást és virágágyakat alakítottak ki. Ezzel a módszerrel szeretnének példát mutatni és a gyerekekkel megszerettetni a gazdaságot, a természetet, a termelés örömét és hasznát. Ezt tovább gondolva a KÁN Egyetemi Napokra feleségével idén környezeti neveléssel kapcsolatos előadásokat is szerveznek.
Egészséges táplálék
Igyekszik népszerűsíteni a vadhús fogyasztását, ugyanis ennek beltartalma komoly élettani hatásokkal bír és szeretné megértetni az emberekkel, mennyire fontos a minőségi élelmiszer fogyasztása, a vegyszerek használatának minimalizálása ezáltal az egészség megőrzése. Ehhez úgy tudnak hozzájárulni, hogy példát mutatnak arra, hogy miként lehet egészséges, vegyszermentes élelmiszereket úgy előállítani, hogy közben szolgálják a fajok sokszínűségének megőrzését, állataik jólétét és a vidéki közösségek fennmaradását.
„Nagy lehetőséget látok a legeltetett állatok tenyésztésében, ugyanis akik elzárkóznak a húsfogyasztástól, azok általában a nagyüzemi, iparszerűen előállított, zárt körülmények közt tartott állatok látványa miatt döntenek így. A legelőn tartott jószágok jóval értékesebb alapanyagként szolgálnak és állatjóléti, ökológiai szempontból is sokkal jobb megoldást jelentenek. Ezek az állatok, olyan körülmények között nőnek, fejlődnek és táplálkoznak, ahol biológiailag kialakultak az évezredek alatt.