0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. december 22.

Új francia mag nélküli szőlő­

Zépé® a neve a francia Mesfruits ter­mesztő és forgalmazó vállalat új ZEro PEpin szőlőcsaládjának.
Illusztráció

A leginkább az alma és körte termesztéséről híres Mesfruits úgy döntött, hogy négy generációnyi tapasztalatára építve most új, mag nélküli szőlőfajták termesztésére és értékesítésére összpontosít.

A Zépé® fajtával 100%-ban francia termékcsaládot szerettek volna kínálni, amely tökéletesen ötvözi a kiváló ízt és a frissességet.

A csemegeszőlő termesztése lehetővé teszi a vállalat számára a diverzifikálást és a globális felmelegedés hatásaihoz való alkalmazkodást is, mivel a szőlő nagyon ellenállónak mutatkozik a magas hőmérséklettel szemben, fogalmazott Léa Mestre, a Mesfruits marketingmenedzsere. 2019-ben fogtak a mag nélküli szőlő termesztésébe, akkor kezdődtek az első telepítések. A biogazdálkodással fenntartott szőlőültetvényeik Provence-ban találhatók, és mostanra évente mintegy 200 tonna termést takarítanak be. Július végétől szeptember végéig kínálják a mag nélküli szőlőfajtákat. A Zépé® szőlőt érett állapotban szüretelik, gondosan válogatják, és azonnal szállítják a megrendelőknek, így a fürtök mindig nagyon frissek és ropogósak maradnak.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/freshplaza.de

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: