0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Megkapták a kínai exportengedélyt a legnagyobb tejipari cégeink

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére - közölte a tárca.

FM: megindulhat a magyar tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba

A tájékoztatás szerint az FM és a kínai hatóság közötti tárgyalásoknak, valamint az előző két évben lezajlott sikeres magyarországi helyszíni ellenőrzéseknek köszönhetően ezentúl Székesfehérvárról (Alföldi Tej), Csornáról, Bácsbokodról, Szegedről (Sole-Mizo üzemek), Zalaegerszegről, Veszprémből, Répcelakról (Pannontej gyárak), Kaposvárról (Fino-Food), Szekszárdról (Tolle), Vácról (Naszálytej), Hajdúböszörményről, és Kacsótáról (Köröstej csoport üzemei) is megindulhatnak a kiszállítások.

A kormány a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások számára új piaci lehetőségeket biztosítson, mindemellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei tanácsadással segítik az előállítókat, forgalmazókat, hogy megfeleljenek az EU-n kívüli országok speciális elvárásainak. A szakpolitikai képviselők amellett, hogy támogatják a hazai előállítók fejlődését, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek is ismertebbé válhatnak a külföldi vásárlók körében – írták.

A tárgyalások folytatódnak, az agrártárca célja az engedélyezett létesítmények körének mielőbbi bővítése minden eddig engedélyezett termékkörben.

Forrás: FM Sajtóiroda/magyarmezogazdasag.hu