0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Kertészek és kertépítők a Construma Kerten

Szerdán, április 11-én nyitja meg kapuit a 37. Construma kiállítás a Budapesti Vásárközpontban. Bruttó 44 ezer négyzetméteren, 5 kiállítási csarnokban és a szabad területeken csaknem 600 kiállító várja a szakembereket szerdán és csütörtökön, a hét 3 utolsó napján pedig az építkező, felújító nagyközönséget is. 18 országból 85 külföldi kiállító érkezik a nagy seregszemlére.

Az építőipar folyamatos fejlődése nyomán a Construma mára több kiállításból álló kiállítás-csokorrá fejlődött. A kerttervezés, kertépítés témákkal a Construma Kert foglalkozik.

Ennek keretében lesz az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával rendezett X. Magyar Kertépítő Verseny és Show is, illetve a C csarnokban lesz a kétévenként megrendezett Euroskills nemzetközi szakmai verseny magyarországi előválogatója is.

Ez utóbbi keretében a 10 versenyző csapat a látogatók szeme előtt dolgozik, minden csapat egy adott tervdokumentációt kell, hogy megvalósítson. A zsűri tehát teljesen azonos kerteket fog értékelni, majd kiválasztja azt a kétfős csapatot, akik majd hazánkat képviselik az őszi EuroSkills versenyen, Budapesten. Az ünnepélyes eredményhirdetésen megismerhetjük majd a nemzetközi EuroSkills-re továbbjutó két versenyzőt.

A Construma sajtótájékoztatóján Daróczi László, az AMC igazgatója elmondta, hogy az AMC kiemelten kezeli a díszkertész ágazatot, így az idén főtámogatóként segíti a kertészeti szakiskolák hallgatóinak ezévi megmérettetését. A Hungexpo Vásárközpont C pavilonjában folyó kertépítő verseny egyszerre szólítja meg a diákokat, a profikat és a műkedvelőket, mondta az igazgató. A Magyar Kertépítő Vállalkozók Egyesülete szervezésében az idén a tizedik alkalommal megvalósuló kertépítő verseny témája az „Az én kertem” lesz. Már végzett technikusok és egyetemisták, kertépítő vállalkozások versenyezhetnek.

A Construma Kert kiállításon a látogatók, a szakemberek és a fogyasztók a kertépítésben új, innovatív megoldásokat, a divatirányzatokat követő alkalmazásokat is láthatnak. A kezdő kertészek, kertépítők, és a szakavatott, gyakorlott mesterek is találnak majd érdekes látnivalókat.

Az EuroSkills válogatóverseny eredményhirdetésére április 13-án, pénteken, 14.00 órakor kerül sor.

Ugyancsak pénteken, a D pavilon konferenciatermében, 10.00 órakor kezdődik a Green City konferencia, amelyet Zöld városaink: hazai zöldinfrastruktúra tervek a TOP Zöld Városok programjában címmel szervez a Zöld Városkért Nonprofit Kft.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu