0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 7.

Az allergiás macskák rovarfehérjés tápot (v)ennének

A táplálékallergia nemcsak az embereket sújtó kellemetlenség, a macskák 10-30 százaléka számára szűnni nem akaró viszketéssel járó, húsbavágó „élmény”.

Az allergiás macskák kínjukban smirgliszerű nyelvükkel lenyalogatják a gyulladt részekről a szőrt vagy csúnya sebeket okoznak maguknak, hiszen karmaikkal nem könnyű finoman vakarózni.

Gyakorlatilag a táp bármely elemére allergiás lehet egy macska. A leggyakoribb allergének a marha-, a hal-, és a csirkehús, valamint a tej és a tejtermékek. Ritkábban a pulyka-, a sertés-, és a bárányhús, továbbá a tojás, a szója és a gabonafélék is kiválthatnak allergiás reakciókat. Nem egyszerű megtalálni a felelőst vagy felelősöket.

Többnyire ezen összetevők fehérjetartalmával van a gond, és előfordulnak olyan esetek, amikor egyszerre több, különböző eredetű fehérje is problémás. Egy állatorvos segíthet a rejtély megfejtésében, de egyértelműen a tápváltás lesz a megoldás. És ha már itt tartunk, érdemes megismerkedni a hipoallergén eledelek viszonylag új, rovarfehérjealapú és kiváló tulajdonsággal rendelkező generációjával.

macskaEgészséges

A rovarfehérje a hús teljes értékű, tiszta, fenntartható, könnyen emészthető és ízletes alternatívája. A rovarfehérjealapú táp lehetővé teszi, hogy a gazdik nyugodt lelkiismerettel dönthessenek egy bolygóbarátabb lehetőség mellett, mellyel jelentősen csökkenthetik macskájuk karbonmancsnyomát. A tücskök és a lisztkukacok a szója esszenciális aminosavprofiljával egyenértékű fehérjét szolgáltatnak. Emellett jó minőségű vitaminokat, ásványi anyagokat, telítetlen zsírokat és élelmi rostokat is tartalmaznak. A sáskák 8-20 grammos vastartalmukkal pedig messze lekörözik a marhahúst (6 gramm).

A rovarfehérjék erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal segítenek elnyomni a gyulladással összefüggő betegségeket, mint például az ízületi gyulladást és a gyulladásos bélbetegséget. A rovartartalmú eledel laurinsavtartalma révén hozzájárul az egészséges bőr és szőrzet megőrzéséhez, valamint segíti a kognitív képességek megőrzését.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: