0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Lanyha tőzsdei forgalom

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában május 10–15. között összesen 37 ügyletet kötöttek: harmincat a takarmánykukoricára, négyet a napraforgómagra és hármat a takarmánybúzára. Az újtermésű malmi búza és a takarmányárpa jegyzései nem változtak...

A júliusi szállítású takarmánykukorica kötési ára tonnánként 1000 forinttal, az újtermésű termény jegyzése tonnánként 50–100 forinttal mérséklődött. Az októberi lejáratra szóló napraforgómag árát tonnánként 500 forinttal lefelé korrigálták, míg a repcemag jegyzései nem mozdultak az egy héttel ezelőtti szintről. A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza fronthavi jegyzése nem változott jelentősen a vizsgált időszakban: 255 USD/tonna körül alakult. A kukorica legközelebbi lejáratra szóló ára ugyanakkor – elsősorban a májusi terminváltás és a vetési munkák előrehaladását segítő időjárás miatt – 9 százalékkal 256 USD/tonnára esett május 13–15. között. Szintén a lejáratváltással magyarázható a búza fronthavi jegyzésének zuhanása
Párizsban (MATIF): 15 százalékkal 210 euró/tonnára csúszott az ár május 13-án, ez azonban már az újtermésű búzára vonatkozik (novemberi ter min). Ezzel szemben a kukorica legközelebbi lejáratra szóló jegyzése továbbra is a 215 euró/tonna szint körül ingadozik.
A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában május 10–15. között összesen 37 ügyletet kötöttek: harmincat a takarmánykukoricára, négyet a napraforgómagra és hármat a takarmánybúzára. Az újtermésű malmi búza és a takarmányárpa jegyzései nem változtak az egy héttel korábbihoz képest. A takarmánybúza augusztusi és szeptemberi határidőre vonatkozó ára 1000, illetve 3600 forinttal csökkent tonnánként.
A júliusi szállítású takarmánykukorica kötési ára tonnánként 1000 forinttal, az újtermésű termény jegyzése tonnánként 50–100 forinttal mérséklődött. Az októberi lejáratra szóló napraforgómag árát tonnánként 500 forinttal lefelé korrigálták, míg a repcemag jegyzései nem mozdultak az egy héttel ezelőtti szintről.
A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza fronthavi jegyzése nem változott jelentősen a vizsgált időszakban: 255 USD/tonna körül alakult. A kukorica legközelebbi lejáratra szóló ára ugyanakkor – elsősorban a májusi terminváltás és a vetési munkák előrehaladását segítő időjárás miatt – 9 százalékkal 256 USD/tonnára esett május 13–15. között. Szintén a lejáratváltással magyarázható a búza fronthavi jegyzésének zuhanása Párizsban (MATIF): 15 százalékkal 210 euró/tonnára csúszott az ár május 13-án, ez azonban már az újtermésű búzára vonatkozik (novemberi termin). Ezzel szemben a kukorica legközelebbi lejáratra szóló jegyzése továbbra is a 215 euró/tonna szint körül ingadozik.
 

Forrás: