0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

VN MasterSpray vontatott szántóföldi permetezőgép

A talajmunkagép specialista VOGEL-NOOT életében komoly minőségi változást okozott a németországi Holder permetezőgépgyár 2008-ban történt átvétele, hiszen ezen időponttól az osztrák központú VOGEL-NOOT talaj-, vető- és növényvédelmi munkagép speciali...

A németországi központban a fejlesztés mind a függesztett, mind a vontatott kivitelű gépekre kiterjed.

A MasterSpray gépcsaládból hazánkban a legnagyobb érdeklődésre számot tartó a vontatott IN típus. A robosztus vázra épített 2800 l, 3600l és 4600 literes tartálykialakítású permetezők 15–30 méteres szórókerettel rendelhetők. A 256, illetve 400 l/min teljesítményű, hathengeres membránszivattyúk rendkívül üzembiztosak, gondoskodnak az egyenletes folyadékszállításról és gyors feltöltésről. A permetezőgépekhez rendelhető mindegyik szivattyú teljes olajfürdős kivitelű és alkalmas folyékony műtrágya továbbítására is.

A tisztavizes tartály a piacon egyedülálló módon középen, a vegyszertartályba integráltan van elhelyezve, ami nagyfokú stabilitást kölcsönöz és természetes hullámtörőként is szolgál. A vegyszertartály belseje a vegyszerkeverés hatékonyságának növelése érdekében teljesen sima és beugrásoktól mentes. A vegyszerkeverés a tartály alján végigfutó perforált csővel történik, amely keverés intenzitása fokozatmentesen, a mindenkori kívánalmaknak megfelelően állítható.

A MasterSpray vontatott permetezőgépei többféle szórókerettel is elérhetők. Legjellemzőbb a hátul csukódó FH800 keret 15–21 méter munkaszélességgel, valamint az oldalra csukódó, FH900 szóró keret 21–27 méter szélességgel. A hátul csukódó keret előnye, hogy alaphelyzetben hidraulikus dőlésszög állítással és egyoldali nyitással rendelkezik. Az oldalra csukódó keretnél a 100%- os egyoldali csukás nem valósítható meg. A szóró keretek felső és alsó szelvénye igen nagy távolságban helyezkedik el egymástól és ez a hátul három dimenziós kitámasztással együtt növeli a stabilitást és a hosszú élettartamot. A talajkopírozóval szerelt keretvégi kitérő szakaszok mind előre, mind hátra képesek akadályba ütközés esetén elmozdulni. A szállítás közbeni szélesség nem haladja meg a 3 métert.

A nagy átmérőjű, 1,50–2,0 m között fokozatmentes nyomtávállítású, 12,4–46-os vagy 16,9–38-as (IN-460 esetében) szállítókerék sárvédővel szerelt. A nagyobb gazdaságok számára ajánlott a légrugós kivitelű tengely, amely lehetővé teszi a 40 km/h közúti haladást. A 60, illetve 70 cm-es hasmagasság megkönnyíti a munkavégzést fejlettebb kultúrákban is. A permetezőgép egy- vagy kétkörös légfékkel is elérhető. A közúti világítás mind munka, mind szállítás közben biztonságot jelent a felhasználónak.

A vontatott permetezőgépek elérhetőek merev, hidraulikusan kormányzott, illetve teljesen automatikus nyomkövető kormányzással felszerelt vonórúddal is.

2013-tól a vontatott permetezőgépek a Müller Elektronik által gyártott elektronikával van felszerelve. Háromféle monitor szerepel a kínálatban, a legegyszerűbb a SprayLight, a következő fokozat a Basicpro majd a Comfortpro vezérlő egység. Az ISOBUS terminál alkalmazásával megvalósítható többek között a precíz sorvezetés és a különböző alkalmazási térképek felhasználása, mindez akár egy multifunkcionális vezérlőkar használatával. A terminálhoz köthető külső kamera rendszerrel még jobban lehet követni az adott munkafeladatot.

Fontos opciós lehetőség a nyomás alatti folyadék keringtetés, amellyel a teljes szórókeretben állandóan áramlik a vegyszer. A permetezés megkezdésekor így azonnal megindul a folyadékáram és nem lesz hiányos, vagy túlvegyszerezett táblaszél. A folyamatos keringetés megakadályozza a vegyszerlerakódást és segítségével garantálható az állandó hatóanyag összetétel. A rendszer aszimmetrikus fúvókákkal kombinálva a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is tökéletesen eleget tesz.

A vontatott permetezőgépek Lechler injektoros fúvókákkal és fúvókavédelemmel vannak felszerelve alaphelyzetben. A nagy gazdaságok részére ajánlott a többállású fúvókatartó.

A munkavégzés utáni tisztítás a szintén alapfelszereltséghez tartozó külső–belső mosó készlettel gyorsan elvégezhető.

Forrás: