0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 2.

5 érv a folyékony cukor mellett

A TEJELŐTEHENEKNEK SZÜKSÉGÜK VAN CUKORRA...A maximális tejtermelés, valamint a jó állategészségügyi és szaporodásbiológia állapot elérése olyan elvárásokat támasztanak a takarmányadagokkal szemben, amelyek a bendőben lévő mikróbák populációjának...

Ebben a folyamatban játszanak elengedhetetlen szerepet a gyorsan lebomló szénhidrátok, mint pl. az oldódó cukor. Kísérletek bizonyítják, hogy a különböző források közül a szacharóz bizonyult a leghatékonyabb cukorforrásnak mind a mikrobiálsi fehérje szintézisre mind a bendő ammonia koncentrációjának csökkentésére gyakorolt pozitív hatása miatt.

    Magyarországon egy átlagos takarmányadag cukor tartalma nem haladja meg a 3%-ot (szárazanyagra számítva). Számos, nem régen publikált nemzetközi tanulmány is igazolta a magasabb koncentrációjú cukor fontosságát és hatékonyságát a tejelőtehenek takarmányozásában. A Westway® Feed Products saját kísérletei is azt bizonyítják, hogy a tejtermelés, mikrobiális fehérje szintézis és a bendő működés szempontjából kívánatos a 6% cukor (szárazanyagra számított) elérése a tejelőtehenek takarmányadagjában.

Miért érdemes folyékony cukorral kiegészíteni a kérődzők takarmányadagját? A lenti lista 5 pontban összefoglalja azokat az előnyöket amelyet a Westway® termékek etetése jelent az Ön számára:

 

Kérdéseikkel kérem forduljanak az ED&F Man Liquid Products Hungary Kft. munkatársaihoz:
Jánosdeák Gábor +36 31 318 2042
Kricsár Kornél +36 70 622 8914
Szórád István +36 30 645 2554

Forrás: