0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Cegléd és a kajszi

Mintegy fél évszázados hagyománya van annak a tanácskozásnak és fajtabemutatónak, melyet a héten rendeztek Cegléden. A házigazda NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Ceglédi Kutató Állomásán zsúfolásig telt a terem jelezve, még mindig nagy népszerű...

Lakatos Tamás intézetigazgató köszöntőjében elmondta, bár Cegléden a rutinos kutatói állomány elérte a nyugdíjas korhatárt, mégis itt van a legtöbb fiatal. Ezért is kért türelmet, hiszen ők jelentik a jövőt.
458 – vetítette ki Szani Zsolt, a NÉBIH témavezetője, majd gyorsan hozzátette, az unióban ennyi kajszifajtát regisztráltak. Ebből az óriási választékból kiváló ízvilágukkal és beltartalmi értékeikkel tűnnek ki a hazai nemesítésű kajszik. Fontos lenne ezt a fogyasztóval is megismertetni, hogy másodszor is a hazait válassza.
A tanácskozáson újabb információk hangzottak el a fagykárosodásról, a terméskötődésről, a fapusztulásról, a termesztés és a piac aktuális kérdéseiről. Az új fajták mellett bemutatták az alanyhatás kísérletek eddigi tapasztalatait.

Kiváló beltartalmi értékekkel rendelkeznek a hazai nemesítésű fajták (Fotó: Viniczai Sándor)

Forrás: