Bébizöldségekből retket, céklát, sárgarépát, nyáron cukkinit, tojásgyümölcsöt, édesköményt, újhagymát, pórét, új fokhagymát, csicsókát termesztenek, de ezekből is több fajtát.
Csak retekből is széles és színes a választék: kínálnak fehér sörretket (vajretek), a tényleg csak legföljebb 2 centiméter átmérőjű hónapos retket, ráadásul a piroson kívül sárga és lila színben is, és az úgynevezett francia reggelit, amelynek hosszúkás gumója alul fehér, felül piros.
Mindezt kiegészítik a tarlórépával, de a fehér, fölül lila gumókat inkább a jobban csengő navetként értékesítik (francia elnevezéséből).
Céklából is van a hagyományos vörösön kívül sárga, és belül fehéren erezett vörös gumójú is, a mini tojásgyümölcsből fehér, lila, és lila cirmos, a sárgarépából pedig citromsárga és lila gyökerű is.
Cukkiniből értékesítenek virág nélküli és virágos termést egyaránt, a vevők egy része pedig csak a virágot kéri.
Az 500 grammos salátakeverék összetétele évszakonként változik, de akár húszegynéhány-féle levélből is állhat. A már jól ismert úgynevezett lágy levelű salátákon (tölgylevelű, vörös és zöld lolló) kívül kerülhetnek bele amarántok, különféle mustár, sisó (már néven perilla, vagy kínai bazsalikom), káposztafélék, avagy a cékla levele, mizuna és borsóhajtás, zöld vagy vörös spenót, zöld vagy tarka levelű spenót, zöld vagy vörös pak-choi, de idényben a sarkantyúka, a bársonyvirág, a madársóska levele, zsenge tyúkhúr, csalán is gazdagítja.
A Saliverzum Kft. ehető virágválasztéka nyáron vetekszik a salátafélékével, termesztik egyebek közt a jól ismert búzavirágot, begóniát, szegfűt, sarkantyúkát, fuksziát, oroszlánszájat, mályvarózsát, egyik különlegességük pedig az iskolavirág (Acmella olaracea). Télen apró virágú árvácskát és százszorszépet kínálnak, mindkettőt egyéves kultúraként termesztik. A fűszerkertben évelő és egyéves kultúrákat is nevelnek, a növényekről 25 centiméteres hajtásokat értékesítenek.
Az éppen növényorvosi tanulmányait folytató Sándor Viktória ügyvezető szerint termesztett választékuknak, illetve a termésmennyiségnek a megbízható munkaerő hiánya szab határt, az alkalmazott technológia ugyanis nehezen gépesíthető, a munka dandárját ma is kézzel végzik. Ahhoz, hogy mindig friss árut szállíthassanak, a műszak vége gyakran az éjszakába nyúlik, nem véletlen, hogy zömmel családtagok dogoznak a cégnél.
Sándorné Éva a termesztést, Sándor Mihály a csomagolás ütemezését irányítja és teríti az árut, Viktória elsősorban a beszerzést, értékesítést intézi, kapcsolatot tart a partnerekkel, számláz. Jut azonban feladat mindenkinek a családban. A még középiskolás Ádám a címkék nyomtatásával segít be a vállalkozás munkájába, a nagymama pedig a virágokat tálcázza ki fogyhatatlan türelemmel.
Hosszú távra nehéz tervezniük, hiszen a séftől és a gasztronómiai divattól függ, hogy a megrendelőik milyen étlapot állítanak össze. Egyes fajokat föl kapnak a vásárlóik, de a fokozott kereslet akár egyik évről a másikra visszaeshet.
( A kertészetről bővebben a Kertészet és Szőlészet 2018. 3. számában olvashatnak.)