0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Letartóztatták az egyik legnagyobb magyar húsipari cég tulajdonosát

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága. A korábban a Budapest Honvéd FC tulajdonosaként is ismertté vált vállalkozót még múlt héten vették őrizetbe, a bíróság pedig szombaton 30 napra el is rendelte a letartóztatását.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja Piero Pini olasz üzletembert, a 100 milliárdos árbevételű magyar húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. tulajdonosát és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – értesült a PestiSrácok.hu.

Az oldal információi szerint Pinit és két munkatársát múlt héten vették őrizetbe a NAV nyomozói.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatásukat, a Kecskeméti Járásbíróság pedig szombaton nem jogerősen úgy döntött, hogy 30 napra elrendeli Pini és egy társa legszigorúbb kényszerintézkedését, míg a harmadik személynél a korábbi házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet elrendeléséről határozott a bíróság.

Ez már nem az első eset, hogy a Budapest Honvéd FC volt tulajdonosaként is ismert vállalkozó költségvetési csalás gyanújába keveredik,

ugyanis a Figyelő még 2017 januárjában számolt be arról, hogy lengyel nyomozók rajtaütésszerű akcióban vitték el az olasz üzletembert. A lap azt írta, hogy a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során több, mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoztak.

Forrás: PestiSrácok.hu