Back to top

Ez a három élelmiszer biztosan bevált immunerősítő

A legfontosabb, amit egészségünk védelmében tehetünk, hogy erősítjük az immunrendszerünket. Egy táplálkozási szakértő szerint ezzel a három élelmiszerrel óvhatjuk az egészségünket.

Immunrendszerünk támogatása a legfontosabb, amit egészségünk védelmében tehetünk. Különösen a téli és kora tavaszi hónapokban fontos odafigyelnünk rá a megfázás, az influenza és egyéb vírusos vagy bakteriális megbetegedések miatt.

Maya Feller dietetikus nemrég a mindbodygreen podcast vendége volt, és arról mesélt, mik a kedvenc, bevált immunerősítő ételei ebben az időszakban.

Klementin (magtalan mandarin)

A dietetikus rajong ezért a gyümölcsért, és mindenkinek szívből ajánlja. Tele van C-vitaminnal, akárcsak a többi citrusféle. A klementin kisebb a narancsnál, de Feller szerint sokkal finomabb, és ugyancsak nagyon egészséges.

„Ez a gyümölcs nagyszerű antioxidáns, amely segít a szabad gyökök elleni harcban.” - mondta a dietetikus.

„Amikor sok vírusnak vagyunk kitéve, minden kis C-vitamin forrás hihetetlenül hasznosnak bizonyul.”- tette hozzá.

Gyömbér

A gyömbérízű szénsavas üdítőital sokaknak ismerős lehet gyerekkorból. A beteg kisgyerekeknek előszeretettel adják, különösen Amerikában. Nem véletlenül. Nem csak a gyomorpanaszokra kiváló.

„Nagyon szeretem a friss gyömbért az antimikrobiális tulajdonságai miatt.” - mondta a dietetikus.

A gyömbér képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat és gombákat, ezért kiváló a fertőzések elleni harcban. További jótékony tulajdonsága, hogy csökkenti az ízületi- és izomfájdalmat.

Fokhagyma

A fokhagyma nem csak népszerű hozzávalónak számít, hanem az egyik legelismertebb immunerősítőnek is. Érdemes minél többet fogyasztani belőle.

Maya Feller párosítja ezeket a kiváló immunerősítőket, hogy még hatásosabbak legyenek. A dietetikus a Karibi-térségből származik, és a nagymamája tea receptjét fantasztikusnak tartja, van benne gyömbér és fokhagyma is. A bátrabbak ezzel is kísérletezhetnek.

Forrás: 
mindbodygreen.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Most is dolgozik? Ossza meg képekben! #leszmitenni

Az élet nem állhat meg a mezőgazdaságban sem. Mutassuk meg, hogy a koronavírus árnyékában az agráriumban dolgozók nap, mint nap azért folytatják munkájukat, hogy mindenki asztalára jusson biztonságosan megtermelt magas minőségű élelmiszer. Küldjön egy fotót nekünk a cikkben leírtak szerint, hogy a lehető legtöbb embernek eljuttathassuk az üzentet: #leszmitenni.

Szőlőlével a pettyesszárnyú muslica ellen

A biotermesztők számára akart olcsó csapdát kifejleszteni a Massachusetts Egyetem szaktanácsadó professzora, Jaime Piñero. Azt tapasztalta, hogy a hígított szőlőlével töltött csapdák több pettyesszárnyú muslicát fogtak, mint a kereskedelemben kaphatók. Ez alapján pedig tömegcsapdázásra alkalmas eszköz kifejlesztésébe fogott.

Biztonságos vásárlás koronavírus idején

A koronavírus járvány megváltoztatja a vásárlási szokásokat is. Ahhoz, hogy minél kevesebb fertőzésforrás legyen a bevásárlás, be kell tartanunk néhány fontos szabályt.

Fontos a repce tápanyag-utánpótlása a tavaszi vegetációs periódusban

A repce tavaszi fejtrágyázása több helyen már megtörtént, azonban sokan két részletben, osztott fejtrágyázást végeznek, a kiegyenlítettebb tápanyag-utánpótlás érdekében. Az intenzív repcetermesztésnek ma már szinte kihagyhatatlan eleme a lombtrágyázás is.

Biztonságosabbá válnak a falugazdász-irodák

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is kiemelten készül a hamarosan kezdődő egységeskérelem-beadási időszakra, ezért falugazdász-irodáit még biztonságosabbá alakítja.

FruitVeB: a március végi fagy a barackfák virágzásában okozta a legnagyobb kárt

A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajszibaracknál fajtától és régiótól függően, az őszibaracknál a virágkár 30-60 százalékra becsülhető, de ettől akár még átlagos is lehet a termés - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke az MTI-vel hétfőn.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

Nyílt levél a hazai dísznövényágazat megmentéséért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közös nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Egyre divatosabbak a gyógygombák

Korábban szinte csak a csiperke és a laska jelentette az élelmezési szempontból fontos gombafajainkat. Az utóbbi időben azonban megjelentek a gyógygombák, melyek nem csak konyhai alapanyagként, hanem esetleges gyógyító tulajdonságaik miatt is kerülnek a tányérra, vagy a kapszulába…