Back to top

Ez a három élelmiszer biztosan bevált immunerősítő

A legfontosabb, amit egészségünk védelmében tehetünk, hogy erősítjük az immunrendszerünket. Egy táplálkozási szakértő szerint ezzel a három élelmiszerrel óvhatjuk az egészségünket.

Immunrendszerünk támogatása a legfontosabb, amit egészségünk védelmében tehetünk. Különösen a téli és kora tavaszi hónapokban fontos odafigyelnünk rá a megfázás, az influenza és egyéb vírusos vagy bakteriális megbetegedések miatt.

Maya Feller dietetikus nemrég a mindbodygreen podcast vendége volt, és arról mesélt, mik a kedvenc, bevált immunerősítő ételei ebben az időszakban.

Klementin (magtalan mandarin)

A dietetikus rajong ezért a gyümölcsért, és mindenkinek szívből ajánlja. Tele van C-vitaminnal, akárcsak a többi citrusféle. A klementin kisebb a narancsnál, de Feller szerint sokkal finomabb, és ugyancsak nagyon egészséges.

„Ez a gyümölcs nagyszerű antioxidáns, amely segít a szabad gyökök elleni harcban.” - mondta a dietetikus.

„Amikor sok vírusnak vagyunk kitéve, minden kis C-vitamin forrás hihetetlenül hasznosnak bizonyul.”- tette hozzá.

Gyömbér

A gyömbérízű szénsavas üdítőital sokaknak ismerős lehet gyerekkorból. A beteg kisgyerekeknek előszeretettel adják, különösen Amerikában. Nem véletlenül. Nem csak a gyomorpanaszokra kiváló.

„Nagyon szeretem a friss gyömbért az antimikrobiális tulajdonságai miatt.” - mondta a dietetikus.

A gyömbér képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat és gombákat, ezért kiváló a fertőzések elleni harcban. További jótékony tulajdonsága, hogy csökkenti az ízületi- és izomfájdalmat.

Fokhagyma

A fokhagyma nem csak népszerű hozzávalónak számít, hanem az egyik legelismertebb immunerősítőnek is. Érdemes minél többet fogyasztani belőle.

Maya Feller párosítja ezeket a kiváló immunerősítőket, hogy még hatásosabbak legyenek. A dietetikus a Karibi-térségből származik, és a nagymamája tea receptjét fantasztikusnak tartja, van benne gyömbér és fokhagyma is. A bátrabbak ezzel is kísérletezhetnek.

Forrás: 
mindbodygreen.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Történelmi pillanatok Mezőhegyesen

A Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium történetében kétségtelenül rendhagyó évnek számít az idei. Alighogy életbe lépett az intézményben a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett digitális tanrend, egy régóta várt, az intézmény főépületét teljesen megújító beruházás munkálatai is elkezdődtek.

A boldogság kerti magvai

A Princeton Egyetem egyik kutatása szerint a „politikacsinálók” által rendszerint figyelmen kívül hagyott otthoni kertészkedésnek legalább olyan jótékony hatásai vannak, mint a közösségi fejlesztéseknek.

Málna- és szederfajták a balkonra

A Volmary olyan bogyósgyümölcsöket mutatott be, amelyek akár a balkonon vagy a teraszon is nevelhetőek, és már az első vagy második évben teremnek.

Gyógyulás a méhkaptárak tetején

Ősidők óta tudott, hogy a méhek által készített és gyűjtött termékeknek gyógyhatása van. Mindenki előtt ismert, hogy például megfázásos időszakban érdemes sok mézet enni. Egy irányzat szerint, az is gyógyít, ha belélegezzük a méhkaptárak levegőjét. De hogyan tegyük?

Számos programot és élményt kínálnak az ökoturisztikai bemutatóhelyek a pünkösdi hétvégén

A járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével ismét megnyithat az ökoturisztikai bemutatóhelyek zöme, így a pünkösdi hosszú hétvégén már kifejezetten változatos programkínálatból választhatnak azok, akik tíz nemzeti parkunk valamelyikét vennék célba az ünnep idején.

A boldogító talajbaktérium

Többen vélekednek úgy a nemzetközi tudományos életben, hogy a napjainkban mind gyakoribb asztma és a különböző allergiák egy okra vezethetők vissza, a túlzott tisztaságra. Ez az elmélet váratlan helyről kapott támogatást: a Mycobacterium vaccae talajbaktériummal végzett kezelés enyhítheti a depressziót, számol be a discovermagazine.com.

Üzlet koronavírus idején – online tartották meg az ötödik AGÓRA konferenciát

A járvány legnagyobb üzleti sikersztorija azé a szegedi fertőtlenítőszer-gyártó cégé, amely megtízszerezte a terméke gyártását. A hazai gazdaság egésze viszont nehézségekkel küzd. Az élelmiszerágazatban ugyan a pánikvásárlások mind az árakat, mind a mennyiségeket felhúzták, de ma már erős áresés tapasztalható. Sikeres mozgalommá vált a hazai munkahelyek védelmét szolgáló #veddahazait akció.

Görögdinnye bárhol, bármikor

A spanyol Peris cég előrecsomagolt, azonnal fogyasztható görögdinnye-szeletekkel lép piacra belföldön is, miután a termék sikerrel vizsgázott Nagy-Britanniában. Most próbálkoznak a hasonló kiszerelésű sárgadinnye bevezetésével is. Ebben a formában könnyen fogyasztható ez a lédús nyári csemege.

Sorsdöntő növénysávok

A beporzóbarát virágzó növénysávok létrehozása segít megfékezni a beporzó rovarok számának csökkenését, viszont az ott összegyűlő rovarok nagyobb fertőzési kockázatnak vannak kitéve.

Megkezdődnek a helyszíni ellenőrzéseknél a területmérések

A Magyar Államkincstár a közeljövőben kezdi el felmérni a támogatási kérelemmel érintett egyes földterületeket, de a járvány miatt ezt a gazdálkodók jelenléte nélkül teszik.