0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Nem kell lemondanunk az egészséges termékekről!

A Budapest Csörsz utcai Biokultúra Ökopiac újra várja a vásárlókat. A minél biztonságosabb újranyitási lehetőségért a Biokultúra Szövetség munkatársai, a piac felügyeletét ellátó munkatársaink és természetesen az ökopiacon árusítók is igen sok és fontos szervezeti átalakítást tettek, amihez idő kellett.

A kijárási korlátozás szabályai szerint a 9.00-12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személyek tartózkodhatnak a piacon, így a 65 év alatti vásárlókat reggel 6.30-9.00, valamint 12.00-14.30 között várják!

A minél biztonságosabb újranyitási lehetőségért a Biokultúra Szövetség munkatársai, a piac felügyeletét ellátó munkatársaink és természetesen az ökopiacon árusítók is igen sok és fontos szervezeti átalakítást tettek, amihez idő kellett.

A Biokultúra Ökopiac elsősorban élelmiszer piac, kizárólag jogszabályoknak megfelelő, érvényes tanúsítvánnyal rendelkező, ökológiai gazdálkodásból származó termékeket lehet itt vásárolni.

Az Ökopiac először 25 évvel ezelőtt, 1991-ben nyitotta meg kapuit Budán, a Török utcában, az ORFI mellett. Ahogy a biogazdák száma és a kereslet nőtt, úgy bővült az ökopiac is, így 1999-ben átköltözött a II. kerületi Marczibányi térre, majd 2005-ben költözött tovább jelenlegi helyére, a XII. kerületbe.

A kínálat továbbra is rendkívül széles: vegyes zöldség és gyümölcs, (kecske) tej, túró, tejföl, sajtok, méz, füstölt- és tőkehús, valamint feldolgozott húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, szárazélelmiszer, minimális mennyiségben kozmetikumok, savanyúságok, savanyított termékek, továbbá kézműves termékek, könyvek, kiadványok stb. kaphatóak. Az Ökopiac egyik szegletében kaptak helyet és színesítik a termékkínálatot a kézművesek.

A szervezők a biztonság érdekében kérik, hogy csak olyan személy vegyen részt a vásárlásban, aki egészséges, valamint a vele egy háztartásban élő sem mutat fertőzésre gyanús tüneteket és nincs házi karanténban. Kizárólag kesztyűben, szájmaszkban vásároljanak, és tartsanak embertársaiktól 1,5-2 m távolságot. Fontos, hogy lehetőleg 1 óránál többet ne töltsenek a piacon. Amennyiben ismerik az árusokat, akiktől vásárolni szeretnének úgy célszerű velük előre egyeztetve csomagot összeállíttatni a vásárolni kívánt termékekből, ezzel is lerövidítve a vásárlási időt, így lehetőséget adni másoknak is a vásárlásra. Kesztyűben se válogassanak, inkább kérjék meg az eladót, ő megmutatja és odaadja a kiválasztott terméket.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: biokultúra