0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Védőmaszkokat adományozott az agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter 3100 védőmaszkot adományozott 1,2 millió forint értékben Győr-Moson-Sopron megye valamennyi polgárőrének, ezzel köszönve meg önkéntes munkájukat.

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásában és a rendfenntartásban hatalmas szerepet vállalnak a polgárőrök. „Éjjel-nappal végezzük rendészeti és karitatív tevékenységünket, valamint az Agrárminisztérium által kezdeményezett „A külterületek biztonsága – környezetvédelem” országos program végrehajtásának is részesei vagyunk. Az önként vállalt feladatainkat a kapcsolódó szervezetek együttműködésével, becsülettel teljesítjük.

Kiemelt nyomás nehezedik a hármas határ: Rajka, Hegyeshalom, Levél, továbbá Mosonmagyaróvár, Jánossomorja, valamint Sopron térségére – emelte ki Csaplár Zoltán, a megyei polgárőrszövetség elnöke, köszönetet mondva Nagy István agrárminiszternek, aki 3100 szájmaszkhoz segítette a megye polgárőreit.

Ennyien végeznek a szervezet keretében önkéntes munkát, s közülük most nagyon sokan a frontvonalon tevékenykednek. „Eddig is kaptunk segítséget a rendőrségtől, magánszemélyektől, az Écsi Polgárőr Egyesület is gyártott szájvédő maszkokat, de a folyamatos munkavégzéshez a rendelkezésre álló védőfelszerelések végesek” – fűzte hozzá az elnök. Az adományként kapott eszközöket a napokban Mecséren adták át a járási képviselőknek.

„Míg most nagyon sokan hivatásszerűen tevékenykednek a frontvonalban, addig a polgárőrök önkéntes alapon kockáztatják az egészségüket. Ezért is jár a megkülönböztetett figyelem számukra”

– hangsúlyozta Nagy István, az agrártárca vezetője, aki korábban egymillió forinttal támogatta a Karolina Kórházat, most meg közel hasonló összegben a megyei polgárőröket.

Forrás: kisalfold.hu