Back to top

Repülés helyett ebéd a fedélzeten

A repülőutak csökkenése miatt alternatív megoldásokat keresnek a légitársaságok, a Singapore Airlines például luxuséttermmé alakította át az egyik legnagyobb gépét, és házhoz szállítja a cateringet, hogy ne veszítse el a kapcsolatot a vírus miatt a repülésről lemondani kényszerülő ügyfelekkel.

Ebéd a repülőgép étteremben
Fotó: samchui.com
A Singapore Airlines nem rendelkezik belföldi hálózattal, és a határok lezárása miatt súlyos anyagi veszteségeket szenved. Az alkalmazottainak nagy részétől megválni kényszerülő vállalat vezetése több alternatívát dolgozott ki az életben maradásra, például túrákat kínál oktatási központjában, hogy az érdeklődők megismerjék a a géptípusokat, a pilóták a műszaki személyzet és a légiutas kísérők  munkáját, valamint  igénybe vehetik a repülési szimulátort a repülés szerelmesei, akik most kénytelenek lemondani erről az élményről.

Emellett különleges szolgáltatást vezet be október elejétől az innovatív cégvezetés, luxusétteremmé alakította a legnagyobb gépét.

Azok, akik a világ legnagyobb utasszállító repülőgépén, az emeletes A380 fedélzetén kívánnak vacsorázni, választhatnak a különböző kabinosztályok és a nemzetközi szakácsok, valamint a helyi sztárséfek által tervezett menük között.

Ha az ügyfelek úgy döntenek, hogy inkább az otthonukban fogyasztanák el a kiválasztott menüt, azt a légiutas kísérők házhoz szállítják, ami mellé üdvözlő videókat, útmutatásokat kapnak az edények melegítéséről és a szervírozásról, valamint egy speciálisan összeállított felvételt a fedélzeti élmények pótlásához - közölte a légitársaság.

Vacsora otthon a repülőgép konyhájából
Fotó: samchui.com

A példa nem egyedüli, a

Thai Airways bangkoki központjának kávézóját pedig repülőgép fedélzetté építette át. A belépők továbbra is találkozhatnak a légiutas-kísérővel, akik egyenruhában üdvözlik őket,

amikor megjelennek az étteremben, amit repülőgép alkatrészekkel és ülésekkel díszítettek, hogy hiteles hangulat kísérje a kávézás és étkezés élményét.

A nyugdíjas repülőgépek étteremmé történő átalakítása nem új koncepció, de az aktív repülőgépek ilyen célokra történő felhasználása azt mutatja, hogy a légitársaságok kemény pénzügyi nyomás alatt vannak, és az utasforgalom várhatóan 2024-ig nem tér vissza a pandémiát megelőző szintre.

Kávézó - étterem repülőgép dizájnnal
Fotó: samchui.com

Forrás: 
magyarmezogazdasag/samchui.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Pilisi lakomák

A Pilis lenyűgöző, fenséges, fejedelmi hely. Szinte hallani Mátyás király vezéreinek döngő lépteit, s ahogyan kupáikat a nehéz asztalra csapják. Régen királyi vadászterület volt, ám méltóságát máig megőrizte. A Római birodalom virágzásának idején a Duna mentén futó védvonalakat összekötő utak közül több a Pilis, Visegrádi-hegységen keresztül vezetett.

A lezárások miatt összeomolhat a bécsi nagybani piac

Bizonyos termékek kereslete 70-80 százalékkal visszaesett, mivel a nagykereskedelmi szolgáltatók többsége beszállítóként a helyi szállodaiparban és közétkeztetésben is érdekelt, megrendeléseik nagy részét elvesztették.

Időutazás a kölessel

A köles a legősibb termesztésbe fogott növények egyike. Az idők során néha fontos gabonának számított, máskor háttérbe szorult ez az élettanilag igen hasznos növény. A fermentálása sem elterjedt, pedig házilag is megvalósítható.

Válságos helyzetbe került a magyar pulykaágazat

A pulykaágazat árbevétele az idén 10-15 százalékkal csökken egyebek mellett a termelői árak mérséklődése miatt; az ágazat átlagos éves termelési értéke élőállatból 36-40 milliárd forint, feldolgozott termékekből pedig 70-80 milliárd forint - közölte a Magyar Pulykaszövetség elnöke az MTI-vel.

Csaknem 3 milliárd forintos beruházással nyitott és újított fel üzleteket a Spar

Két új City Spar szupermarketet nyitott és négy áruházát felújította a Spar Magyarország, a fejlesztések összértéke megközelíti a 3 milliárd forintot - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

Újabb húspótló termékkel rukkolt elő a Beyond Meat

A Beyond Meat vállalat bejelentette új növényalapú darált sertéshúst helyettesítő termékét, melynek forgalmazását Kínában kezdi el. Növényalapú húspótól gyártóként arra törekszik a cég, hogy belépjen a jövedelmező ázsiai piacra termékeivel, melyeknek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Kínában.

„Jobbak lehetünk, mint a versenytárs” - Interjú az EXIM elnök-vezérigazgatójával

Komoly zuhanást élt meg a világkereskedelem az idei évben, de fontos különbség a mostani helyzet és a 2008-as válság között, hogy ma meglehetősen nagy mennyiségű forrás áll rendelkezésre, ráadásul kedvező feltételek mellett – mondta el lapunknak Jákli Gergely. Az EXIM elnök-vezérigazgatója értékelte a tavasszal bejelentett Kárenyhítő csomag eddigi eredményeit.

Honnan érkeztek Kínába a koronavírusos hústermékek?

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke biztos abban, hogy az országból exportált húskészítményeiken nem volt jelen koronavírus, közölte azt követően, hogy a kínai kormány bejelentette, hogy fagyasztott marha készítményeken felfedezték a vírus jelenlétét.

Az emberek 8,9%-a éhezik és ez az arány folyamatosan növekszik

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) sürgeti a világ 20 legjelentősebb gazdaságát tömörítő csoportot (G20), hogy a vírus időszak alatt is juttassanak elegendő élelmiszert a rászorulóknak.

Haltermelők: bővült a halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.