0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Minden idők egyik legsúlyosabb termékszennyezését követte el a gazda

14 éves börtönbüntetést kapott az a brit juhtenyésztő, aki fémszilánkokat rakott a Tesco által forgalmazott bébiételekbe, majd pedig megzsarolta a vállalatot, hogy fizessen neki, s akkor elmondja, mely áruház mely termékeit választotta „áldozatul”.

A 45 éves Nigel Wright 2018 májusa és 2020 februárja között 1,4 millió fontnak megfelelő kriptovalutát (digitális fizetőeszközt – a szerk.) követelt az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszer-áruházláncától, a Tescótól azért cserébe, hogy elárulja, mely bébiételekbe helyezett el fémszilánkokat.

A vállalat ebbe nem ment bele, helyette ezen időszak alatt 20 féle árucikkből összesen több mint 180 ezer terméket hívott vissza a boltok polcairól – ez 2,7 millió fontjába, azaz több mint 1 milliárd forintjába került.

Az ügyben nyomozó Lucy Thomson felügyelő az eset kapcsán úgy fogalmazott: a férfi tette mélységesen elítélendő, hisz megannyi ártatlan kisgyermekek életét veszélyeztette. A rendőrség szerint ez volt az ország történetének egyik legsúlyosabb és legnagyobb kihívást jelentő termékszennyezési esete. Az ítélethozatalkor a bíró megállapította, hogy a férfi tette kizárólag a nyereségszerzésre irányult.

Forrás: bbc.com