0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Környezettudatos csomagolásra vált a Tesco

A brit Tesco közleményében kifejtette, hogy többé nem alkalmazza azokat a műanyag tálcákat, amelyeket a sajátmárkás csirkéik csomagolásához használnak.

Jövő évtől kezdve a kiskereskedő a műanyag csomagolást egyszerű zacskókkal helyettesíti közel 16 millió saját márkás közepes, nagy és extra nagy csirkehúsaik esetében.

Ennek a lépésnek köszönhetően csökkenteni tudják a felhasznált műanyagok mennyiségét, amelynek 30%-át teszik ki a csirkehúsok csomagolása során használt anyagok.

Az első üzlet, melyben sikeresen kipróbálták az új csomagolásokat Bar Hill-ben található.

Újratervezés

„Arra törekszünk, hogy az összes felesleges műanyagot helyettesítsük és csökkentsük a túlzott használatát, igyekszünk újrafelhasznált lehetőségeket bemutatni” – közölte Sarah Bradbury, a Tesco minőségigazgatója.

„Az új csirkecsomagolásunk nagyszerű példája annak, ahogyan újratervezzük a csomagolásokat kevesebb műanyag felhasználásával és ezzel egy időben könnyebbé és biztonságosabbá tesszük vásárlóink számára a használatát.”

Az iazgató hozzátette, hogy az új csomagolások higiénikusabban és könnyebbé teszi a hústermék szállítását azáltal, hogy nem kell megérinteni a friss csirkehúst.

Ez a kezdeményezés a Tesco „4R” stratégiájának a része – Remove, Reduce, Reuse, Recycle, azaz Kivonni, Csökkenteni, Újrafelhasználni, Újrahasznosítanik.

Forrás: esmmagazin.com