0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Idén több mint 150 millió csokoládé Mikulást gyártottak Németországban

A német édesipar közel 151 millió csokoládé mikulást gyártott idén, írja a BDSI (Bundesverband der Deutschen Süßwarenindustrie) tanulmánya. A csokoládéfigurák kereskedelme 1,3%-os csökkenést mutat az előző évihez képest melynek oka, hogy több kiskereskedőtől érkező rendelésben visszaesés történt, valamint a koronavírus-járvány hatására csökkent az export kereskedelem is.

A BDSI (német cukrászipari és édesipari érdekképviseleti szervezet) ügyvezető igazgatója, Dr. Carsten Bernoth közölte: „Még az ilyen nehéz időkben is, mint a jelenlegi koronavírus-járvány egyértelmű, hogy az édesipar termékei az egyik azon kevés öröm közül, mely boldogságot okoz a mindennapi életben.”

„Ez kiemelten igaz a népszerű csokoládé Mikulásokra és más édességekre is, melyeket az elkövetkezendő ünnepi időszak során fogyasztunk majd.”

„Az elmúlt hetekben az édesség előállítás közel felét tették ki a csokoládé Mikulások és más karácsonyi édességek gyártása Németországban. Ezeket a termékeket német kiskereskedőknek, áruházaknak és szaküzleteknek szállították.

Németország a megmaradt csokoládé Mikulás készleteit a szomszédos európai országokba, az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába és egyebek közt Ausztráliába is exportálni fogja – írja a tanulmány.

Szezonális édességek

Dr. Bernoth hozzátette: „A szezonális édességek gyártói tartanak a karácsonyi forgalom visszaesésétől, mely fontos bevételi forrás szokott lenni számukra. Idén viszont valószínű, hogy jelentősen alacsonyabb lesz a kereskedelem, mint tavaly, melynek okai: a lemondott karácsonyi vásárok, az üresebb városok, az ajándékboltok hiánya és a ritkább vásárlási frekvencia.”

A német csokoládé Mikulások különösen nagy népszerűségnek örvendenek Franciaországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban is.

A hagyományos édességek elérhetőek több méretben, változatos motívumokkal és különleges alapanyagokból készült variációkban, mint például a szájban olvadó tejcsokoládé, pralinéval töltött fehércsokoládé vagy a magas kakaó tartalmú termékek.

Forrás: esmmagazin.com