Back to top

Kaptárlevegős tanfolyam

A Magyar Apiterápiás Társaság online tanfolyamot szervez, mely során a résztvevők megismerhetik a kaptárlevegő alkalmazásának jogi hátterét, az építés körüli kérdéseket, eddigi tapasztalatokat, alkalmazási lehetőségeket.

Témák:

Milyen pályázati lehetőségekkel lehet egy ilyen kaptárlevegőt és kaptárterápiát megvalósító épületet létrehozni?

Ki és milyen formában alkalmazhatja, kínálhatja a kaptárait felhasználásra? Hol van a gyógyászati és a méhészeti tevékenység határa? Hogyan alkalmazhatja a méhész?

Melyek a kialakítás lehetőségei, mely ország merre mozdut el? Történet és jelen.

Melyek a méhek kezelésének szempontjai?

Melyek a legnegatívabb tapasztalatok, mit kell megpróbálni elkerülni?

Hogyan alakítottuk át évente a méhesházunkat, milyen megfigyelés vezérelt bennünket?

Mikor célszerú alkalmazni?

Mikor lehet esetleg halálos is?

A tanfolyam időpontja 2021. április 18. vasárnap, 10:00 ZOOM platform. A bekapcsolódási linkeket 9:00-tól küldik ki.

A tanfolyam díja 15.000 Ft. A Magyar Apiterápiás Társaság tagjainak az utolsó két évi tagdíj mértékével megegyező kedvezményt biztosítanak, azaz aki mindkét évben tag volt, ők 10.000 Ft kedvezményt kapnak.

 

Fotó: Dr. Körmendy-Rácz János

Regisztráció a tanfolyam díjának átutalásával történik, ahol a megjegyzés mezőbe, kérjük írja be az email címet, és a résztvevő nevét. Egy családban csak egy regisztráció szükséges, akárhányan körbe ülhetik a számítógépet vagy mobil telefont.

MKB bank 10300002-10519367-49020014

Külföldről történő utalásokhoz szükséges adatok:

SWIFT (BIC) kód: MKKB HU HB

BANK: MKB Bank Zrt. 1056 Budapest, Váci u. 38. Hungary

IBAN: HU27 1030 0002 1051 9367 4902 0014

Kedvezményezett: Magyar Apiterápiás Társaság 2094 Nagykovácsi, Széna utca 7.

Azoknak, akik még nem zoomoltak, 17-én este 19:00-20:00-ig lehetőséget biztosítunk bejelentkezni, és az eszközeiket kipróbálni. Ehhez a regisztráltaknak röviddel előtte kiküldünk egy linket. Ha valaki elakad, telefonon is jelentkezhet a 30 948 6635-os telefonszámon.

További részleteket lásd:  www.apiterapia.hu

Ajánljuk még cikkeinket:

Masszázs méhméreggel

A koronavírus első tüneteinél csökkenthető a kórokozók mennyisége, javaslatunk: propolisz és méz

Forrás: 
Magyar Apiterápiás Társaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ez a mogyoróallergiánál is komolyabb gond lehet

Amerikai orvosszakértők szerint még a diófélék okozta allergiánál is komolyabb problémát okozhat egy egyre szélesebb körben jelentkező allergiás megbetegedés. A statisztikai adatok arra utalnak, hogy az öt év alatti gyerek között kétségbeejtően magas a tehéntej-allergiások száma - egyelőre csak az ad reményt, hogy a többségük "kinövi".

Méhekre kockázatos repcetáblákat semmisíttetett meg Baranya megyében a hatóság

Helyi méhészek jelzései alapján több virágzó és virágzás előtt álló repcetáblából is mintát vettek múlt héten a Baranya Megyei Kormányhivatal növényvédelmi szakemberei. A vizsgálatok célja az volt, hogy megállapítsák, az adott növényállományok kockázatot jelenthetnek-e a beporzó rovarokra, méhekre.

Felszaladt néhány plusz kiló a karantén alatt? - Táplálkozási tippek az egész családnak

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési szokások. A napi feladatok mellett sokkal nehezebb odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Idénymunkások Németországban: nem sikerült rendezni egy fontos kérdést a spárgaszezon kezdetéig

Az eredeti bejelentés szerint a 15. héttől már érvényben kellene lennie a „70 napos szabály” 102 naposra hosszabbításának, azonban a Bundestag még nem hagyta jóvá, mert a kormánypártok nem tudnak megegyezni egy fontos részletkérdésben. Eközben a német gazdaszövetség változatlanul 115 napért száll síkra.

Méhészet: Őstermelők adózása 2.

Az ősszel elfogadott 2020. évi CXXIII. törvény az őstermelők adózását is új alapokra helyezte. A rendszer Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett felülvizsgálatát követően az új szabályozást teljesen új szempontok szerint alakították ki és vezették be 2021-től. Az előző írásomban ígértem, hogy a legtöbb őstermelő számára optimális adózási formát ismertetem a következő részben. Lássuk!

Őrült méhsűrűség: Amerika „kenyeres kosarában”

A méhállományok egymás melletti összezsúfolása, az egy területre koncentrált nagy méhsűrűség sok veszéllyel jár együtt. Gondoljunk csak napjaink COVID19-fertőzésére, mely pillanatok alatt szétterjedt a világon. De a pandémia előtt is tudtuk, hogy például a menekülttáborok és a menedékhelyek a betegségek, a feszültség és a szociális problémák kirobbanásának táptalajai.

Webinár az antimikrobiális rezisztenciáról

Állatorvosok és állattartók számára rendezett két alkalomból álló online szakmai beszélgetést az Alpha-Vet Kft., ahol a téma szakavatott képviselői segítettek eligazodni az antibiotikumokat érintő szakmai tudnivalók és jogszabályok világában.

AgroUni agrár-felsőoktatási konferencia

Közös online konferenciát szervezett a Doktoranduszok Országos Szövetségének Agrártudományi Osztálya, a Magyar Tudomány- és Innovációmenedzsment Alapítvány, valamint a Digitális Jólét Program AgroUni – Fókuszban az agrár-felsőoktatás aktuális kérdései címmel.

A járvány mellékhatása a szorongás, de helyes étkezéssel és mozgással tehetünk ellene

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás következtében az egereknek felnőtt korukra nagyobb méretű lett az agytérfogata és kevésbé szorongtak, mint azok a társaik, akik nem így nevelkedtek – áll a kaliforniai egyetem kutatásában.

Gyümölcsfák megporzása, terméskötése

Az, hogy egy-egy gyümölcsfa öntermékenyülő-e, vagy más pollenadó fajtársaira is szükség van a jó terméshozamhoz genetikai tulajdonság. Egyivarú-, vagy kétivarú virág, szél-, vagy rovarmegporzás, egylaki vagy kétlaki növény... Elsőre bonyolultnak tűnhet, de érdemes tisztában lenni a növényi "szexualitás" alapjaival a jobb termés érdekében...