0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Méhekről és mézről a Szelávi fesztiválon

Egy családias fesztivál a hétvégére, zenével, tánccal, irodalommal, méhekkel!

Aki magas színvonalú zenei előadások között érdekel az irodalom, művészet, tánc és ökológia, annak érdemes ellátogatnia az idén első alkalommal jelentkező Szelávi fesztiválra, melyet Pilisborosjenőn szerveznek ezen a hétvégén (2021 Június 18-20),

A programokban ökológiai kérdések  is szerepelnek. Érdekességként például,

egy előadás és workshop keretén belül – A méhek nem csak táncolnak címmel – szó lesz a méhekről és a mézről és a következő kérdésekre kapunk majd választ:

Miért táncolnak a méhek? Miért szuperorganizmus a méhcsalád? Hogyan hoznak egységes döntést pl. rajzáskor? A méz miért megkülönböztetett élelmiszer és édesítőszer? Minek köszönhető, hogy akár diabeteszesek is fogyaszthatják illetve, miként segíti az immunrendszerünket és pusztítja el a nyálkahártyánkon a bennünket megtámadó kórokozókat? Hogyan fogyasszuk, hogy ezt a hatását teljesen ki is tudja fejteni? Miért fogyasszanak vegánok is igazi mézet?! Továbbá bevált egyszerű mézes receptekkel és kevésbé ismert méhtermékekkel is megismerkedhetünk, mint amilyen a propolisz, méhkenyér, méhméreg, méhpempő, kaptárlevegő. Egy bemutató üvegkaptár falain keresztül megfigyelhetjük, hogy mi a különbség a dolgozó, a hereméh és a méhanya között. Kis szerencsével épp kikelő méheket is láthatunk, beszippanthatjuk a méhek és a kaptár illatát.

A Viprodukció Fesztiváliroda és Pilisborosjenő Önkormányzatának közös szervezésében indul útnak ez a rendezők reményei szerint családias hangulatú kisfesztivál elsősorban a természet és a művészet szeretetére épít.  A fesztiválon zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár. várja a látogatókat.

A Szelávi fesztivál részletes programjai között itt lehet böngészni: Szelávi fesztivál

 

Ajánljuk még: 

Mitől méz a méz, és hogyan tartalmazhat 181 anyagot?

Kevertessen egyedi mézet

 

Forrás: Szelávi fesztivál