0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Doki for Farm az állattartó telepek szolgálatában

Aki haszonállat tartással foglalkozik, bizonyára már értesült róla, hogy 2022. január végén életbe lép az Európai Bizottság 2019/6-os rendelete az állatgyógyászati készítményekről, ami jelentős változásokat hoz az állatgyógyszerekkel kapcsolatos tevékenységekben.

Ez a rendelet többek között olyan jelentős változásokat hoz, mint az antibiotikumok rendelésének szigorítása, a felhasználással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség, és az élelmiszertermelő állatok kezelése esetén az antibiotikumok használatának korlátozása.

Ennek következtében az állatorvosok és állattartók a jelenlegi gyakorlat megváltoztatására kényszerülnek, amelyet jelentős mértékben elősegíthet ezen folyamatok digitális felületen történő automatizálása. amelyet elősegít, ezen folyamatok digitálissá tehetőek.

Az új előírások és a digitalizáció lehetősége adta az ötletet egy teljesen új állattartó telepi platform létrehozására, mely a Doki for Farm nevet kapta.

Mi az a Doki for farm?

A Doki for Farm az állattartó telepeken folyó állategészségügyi munkát segítő digitális platform, ami új lehetőségeket teremt a termékvásárlási adatok, készlet információk, az állomány adatok és a termék-felhasználás alapján. Egyszerűen és gyorsan teszi lehetővé a jogszabályi előírások teljesítését gyógyszerrendelésnél, a megfelelő adatszolgáltatást és az állatorvosi beavatkozást igénylő helyzetekben a döntéselőkészítést.

Emellett állománymenedzsmentre, teljes körű készletkezelésre, raktározásra és számlázásra is alkalmas.

Tekintettel arra, hogy a szoftver a pénzügyi és állategészségügyi adatok egyidejű gyűjtését végzi, dinamikus lekérdezési módot tesz lehetővé. Így a szakmai munka a gazdasági szempontokkal összehangoltan végezhető.

A rendszer az alábbi 6 fő modulból áll:

  • állományok kezelése
  • hatósági megfelelés
  • állategészségügyi tevékenységek naplózása
  • készletkezelés
  • 148-as adminisztráció
  • adatelemzés

Ezzel megvalósítja az állattartó telepi szoftverek főbb elemeit:

  1. állománymenedzsment
  2. termelésmenedzsment
  3. szaporodásbiológiai menedzsment
  4. állategészségügyi menedzsment.

Kiegészülve egy egyedi elemmel: Jogi megfelelőség. Ennek a modulnak köszönhetően a Doki for Farm, más, a jelenleg piacon lévő szoftverekkel szemben minden törvényi előírásnak megfelel. Vényköteles termékek rendelése esetén automatikusan egy Elektronikus vényt készít, amihez természetesen az állatorvosi jóváhagyási jogszabálynak és a Vények 5 évig történő megőrzésének is eleget tesz.

A szoftver a rögzített kezelések során automatikus gyógyszerfelhasználási statisztikát készít, amely az antibiotikum felhasználás Nébih felé történő adatszolgáltatási kötelezettségnek is eleget tesz.

Míg más, piacon levő szoftverek a termelésre vagy a genetikára és szaporodásbiológiára teszik a hangsúlyt, a Doki for Farm az állategészségügyi menedzsment kifinomult digitalizációjában egyedi és új értéket ad a munkában résztvevő telepi döntéshozók és állatorvosok kezébe.

NAV kompatibilis

Az egyes termékek állományból való kikerülését egy számlázási modul teszi lehetővé, mely megfelel a NAV előírásainak.

A kor követelményeinek megfelelően számtalan kényelmi funkcióval rendelkezik

A Doki for Farm olyan kényelmi funkciókkal lett ellátva, melyek a kötelezően elvégzendő állattartó telepi adminisztrációt a felhasználó számára könnyen kezelhetővé és gyorssá teszik:

  • webes alapú (nem szükséges hozzá semmilyen program telepítése)
  • reszponzív (okostelefonon, tableten és számítógépen is könnyen használható)
  • felhasználóbarát megjelenítés
  • infografikákkal és magyarázatokkal ellátott
  • egy fiókban több felhasználóval dolgozhat
  • több tenyészet/felhasználó rögzítését teszi lehetővé
  • folyamatos terméktámogatással és chates segítségnyújtással.

Mit várhat a felhasználó, ha a Doki for Farmot választja?

A Doki for Farm az egyetlen telepi program, amely állategészségügyi céllal készült és ezzel biztosítja az eltárolt adatokon alapuló, állományra vagy egyedre vonatkoztatható szakmai döntéselőkészítést, és döntést.

A szakmai adatok tartalmazzák a pénzügyi adatokat is, ezáltal a telepi tevékenységek gazdaságosságát is mutatják.

A szoftver a felhasználó igényeire szabva biztosított az időegységre, rotációra, állományra vagy épületre vonatkoztatható adatelemzést.

A felhasználó igényeire szabható statisztikai kimutatások készítése időegység, kezelés, készletkezelés, gyógyszerfelhasználásra tekintetében.

Ez az egyetlen program, amely biztosítja jelenleg hatályos jogszabályok szerinti antibiotikum rendelés, felhasználás és jelentés szabályainak való megfelelést nyomon követi és statisztikázza a 148-as felhasználásokat.

Ne feledje: a Doki for Farm az állategészségügyi munka adminisztrációját élménnyé teszi!

Bővebb információért keresse az Alpha-Vet Kft. szakértő kollégáit vagy Facebook oldalunkat bizalommal! (x)

 

 

Forrás: Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.