0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Fennakadások várhatóak a mezőgép piacon?

A többi iparággal összehasonlítva a mezőgazdaságban volt eddig a legcsekélyebb akadályoztatás a koronavírus miatt.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége egy belső felmérést végzett a gépforgalmazó tagok között és az eredmény egyértelműen kimutatja, hogy a korábbi évekhez képest sokkal nehezebb a külföldről érkező alkatrészek beszerzése. A beszerzési idő lényegesen, akár 4-6 hónapra is elhúzódhat és több alkatrész gyártási ideje is sokkal hosszabb. Az alkatrész-ellátottság a szervizelési munkánknál általánosan nem okoz még nagy gondot, hiszen a cégek figyelnek arra, hogy a raktárjaikban minden szükséges eszközt időben beszerezzenek, de hirtelen új igény esetén a várakozási idő meghosszabbodhat.

Sajnos az új gépek beszerzésének a várakozási ideje is átlagosan 5 hónapra nőt, amely akár 12 hónapig is elhúzódhat, de szerencsére egyik típusú mezőgazdasági gépből sincs hiány.

A mezőgazdasági cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fogyasztók ezekből a nehézségekből szinte semmit ne vegyenek észre és minél hamarabb kiküszöböljék és elhárítsák a problémákat. Raktáriakban a készletek rendelkezésre állnak és továbbra is törekszenek arra, hogy a partnereiket zökkenőmentesen ki tudják szolgálni.

Forrás: MEGFOSZ