0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Zöldtető-kongresszust rendeznek

Napelemmel ellátott zöldtetők témakörében szervez kongresszust a németországi zöldtetőépítők egyesülete (Bundesverband Gebäudegrün, BuGG) október 20–21-én Berlinben.

Az online is követhető rendezvényen a napelemes zöldtetők rendszermegoldásairól, termékinnovációiról, valamint gyártási és karbantartási tudnivalókról, és mindezek költségvonzatairól tájékoztatják a szakembereket. Ahogy azt a BuGG hangsúlyozza,

a napelemes zöldtetők jelentősen hozzájárulhatnak a klímavédelemhez, mivel ezeknek a tetőknek a növényzete szigetel, miközben védelmet ad például a szélsőséges hőingadozásokkal, a heves esőzésekkel vagy a jégesővel szemben.

A szakmai kongresszus elsődleges célja, hogy minél több ismeretet átadjanak a napelemes zöldtetők szerepével és lehetőségeivel, valamint a munkavégzést segítő eszközökkel kapcsolatban, eloszlassák az ezekkel a speciális zöldfelületekkel kapcsolatban felmerülő félelmeket és fenntartásokat, és tisztázzák azt is, miként lehet a jövőben még több napelemes zöldtetőt létrehozni.

Az előadások mellett a szervezők egy szakkiállítást is terveznek, amely remek lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére is. Gunter Mann, a BuGG elnöke úgy fogalmazott, hogy mivel kiemelt témaként kezelik a sokat vitatott napelem-telepítési kötelezettséget, indokolt mind a zöldtető-, mind a nap­energia-szektorban érdekelt feleket összehozni, hogy közösen és több különböző nézőpontból vitassák meg a rendkívül aktuális témát.

Forrás: Kertészet és Szőlészet