0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 4.

Már nem a nyeles csirke a menő

Valamikor a gyerekek a nyeles húst, vagyis a sült vagy rántott csirkecombot szerették, ma viszont már a nuggets a menő. Nem véletlen, hogy világszerte a KFC idén piacra került kicsontozott csirkerögje a sláger, a gyorsétteremlánc forgalma ennek köszönhetően 5 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban.

A nuggets bevezetését követő első nyolc hétben 100 millió csirkedarabot adtak el az étteremlánc amerikai üzleteiben Restaurant Business szerint, írja a wattagnet.com

„Ezek a kicsontozott ajánlatok a fiatalabb és új KFC-ügyfeleket vonzzák, és a csirkés szendvics 2021-es sikeres bevezetését követően a már jól bevált ügyfélkörre építenek”

– mondta a KFC képviselője, David Gibbs.

De a cég sikerének záloga az is, hogy világszerte alkalmazkodnak a helyi konyhához, a cég éttermeinek 85 százaléka ugyanis az USA-n kívül található.

A KFC nemzetközi menüelemeinek tárháza viszonylag széles:

  • Kanadában a Big Boss Sandwich két sült csirke pogácsa salátával, savanyúsággal, sajttal és mártással, sült krumplival.
  • Indiában a Biryani csirke rizsen tálalva már csirkerögöket tartalmaz.
  • A dél-afrikai helyi specialitás a Nacho Cheese Crunch Burger, ami egy csirkefilé nacho sajtmártással, egy szelet sajttal, sajt ízű nacho chipsekkel és majonézzel.
  • Szingapúrban a Chizza sült csirke paradicsomszósszal és mozzarellával, és pizzafeltétekkel, például sonkával, ananásszal és KFC-szósszal.
  • A malajziai Golden-Wrapped Chicken egy kínai ételen, a papírba csomagolt csirkén alapul, ahol a pácolt csirkét papírba vagy fóliába csomagolják, sütik vagy rántják, és gombával, kukoricával tálalják.

Ezen nemzetközi kínálatot mi is megkóstolnánk, bár a nagymánk által sütött „békebeli” rántott nyeles csirkecombnál valószínűleg nincs finomabb …

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/wattagnet.com