0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. szeptember 24.

Visszaesett a holland biobaromfihús-termelés

Az ökológiai baromfitartó telepek száma az elmúlt években, a tavalyi év kivételével, közel stabilnak mondható. A biohús piacán a több mint 1063 tonnával a baromfihús csak kis részesedéssel rendelkezik.

Hollandiában tavaly 227 bio tojótelep és 20 bio brojlertartó állított elő ökológiai gazdálkodásból származó termékeket. Az ökológiai baromfitartó telepek száma az elmúlt években, a tavalyi év kivételével, közel stabilnak mondható. A biohús piacán a több mint 1063 tonnával a baromfihús csak kis részesedéssel rendelkezik.

Az ökológiai baromfihús-előállításnak csak kis része származik bio brojler állományból, az innen származó hús főleg szupermarketekbe, vendéglátó-ipari egységekbe és szaküzletekbe kerül. A másik részét a termelésből kivont bio tojótyúkok húsa teszi ki, aminek a nagy részét húskészítményekbe dolgozzák fel.

A bio csirkék húsának körülbelül csak a felét értékesítik bio védjeggyel. Az elmúlt években a Biomer Value Chicken nevű szervezet tett erőfeszítéseket ennek az aránynak a növelésére. A melléktermékek főleg afrikai országokba kerülnek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: