Hollandiában tavaly 227 bio tojótelep és 20 bio brojlertartó állított elő ökológiai gazdálkodásból származó termékeket. Az ökológiai baromfitartó telepek száma az elmúlt években, a tavalyi év kivételével, közel stabilnak mondható. A biohús piacán a több mint 1063 tonnával a baromfihús csak kis részesedéssel rendelkezik.
Az ökológiai baromfihús-előállításnak csak kis része származik bio brojler állományból, az innen származó hús főleg szupermarketekbe, vendéglátó-ipari egységekbe és szaküzletekbe kerül. A másik részét a termelésből kivont bio tojótyúkok húsa teszi ki, aminek a nagy részét húskészítményekbe dolgozzák fel.
A bio csirkék húsának körülbelül csak a felét értékesítik bio védjeggyel. Az elmúlt években a Biomer Value Chicken nevű szervezet tett erőfeszítéseket ennek az aránynak a növelésére. A melléktermékek főleg afrikai országokba kerülnek.