0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Új prémium paradicsom a Bayertől

A Bayer egy új prémium paradicsomfajtát vezetett be a piacon, az újdonság neve Strabini.

Gyönyörű, kívül-belül egy­öntetű piros bogyó jellemzi, amihez kiváló íz is társul, tehát várható, hogy viharos gyorsasággal fogja megnyerni a vásárlókat. Közepesen ellenálló a ToBRFV vírussal szemben.

A piaci bevezetés előtt a vállalat elkészíttetett egy felmérést arról, hogy a különböző felhasználási célokra melyik paradicsomot részesítik előnyben a vásárlók.

A felmérés egyértelműen azt mutatja, hogy a vásárlók értékelni fogják a Strabinit, úgyhogy komoly forgalomra lehet számítani.

A vállalat azt is kiemelte, hogy az új fajta ToBRFV-vel szembeni közepes rezisztenciája garantálja a kiegyenlített hozamot, abban az esetben is, ha a betegség felütné a fejét. A fajtával a Fruit Logistica 2023 kiállítás látogatói már megismerkedhettek, és a kiállítás ideje alatt kapott visszajelzések is kiválóak voltak. A kereskedők különösen díjazták a bogyók ízét és a fürtök szilárdságát, ez utóbbi nagyon fontos mind a csomagolás, mind a kiszerelés szempontjából. Az újdonság 2023-ban Európa- szerte kapható, így például a Benelux államokban, Németországban és Svájcban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: