0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. szeptember 24.

Borpiknik a Nivegy-völgyben

Október első hétvégéjén rendezik meg a Nivegy-völgyi Borpikniket, amelynek ezúttal is a Dobosi Birtokközpont ad otthont.

A résztvevő tíz pincészet a környékbeli falvakból érkezik, a házigazda Szentantalfa mellett Tagyonról, Szentjakabfáról, Óbudavárról, Balatoncsicsóról és Zánkáról hozzák el a borászok a pincéjükre legjellemzőbb borokat.

A Balaton környékére nem csak nyáron érdemes ellátogatni. Egész évben gyönyörködhetünk a folyton változó természetben, és a többi évszakban talán még jobban esik felfedezni a térség egyre ismertebb borait. Az október 7-i Nivegy-völgyi Borpiknik egy emberléptékű, mégis izgalmas boros rendezvény, ahol a borkóstolás élményét az elbűvölő táj tovább fokozza.

Hogy egy kis területen is születhetnek nagy borok, azt tavaly már bebizonyították a Nivegy-völgyi borászok.

Akkor egy mesterkurzus keretében híres külföldi borvidékek boraival versengtek, és nem csak megállták a helyüket, de esetenként még jobbnak is bizonyultak a vakkóstolás során. Idén is lesz lehetőség szakmai összehasonlításra, ezúttal a Balatoni Borpiramis és a neves osztrák borvidék, Wachau Kódexének párhuzamait és eltéréseit boncolgathatják Szik Mátyás örökös sommelier bajnok vezetésével.

Aki viszont csak élvezni szeretné a Nivegy-völgyi borokat egy kötetlen kóstolón, azokat egy laza borpikniken várja tíz helyi és egy osztrák borászat, amikhez a harapnivalót két food truck biztosítja. A helyeket érdemes bebiztosítani előzetes jegyvásárlással, de a piknik jellegéből adódóan korlátozottan a helyszínen is lehet majd jegyet venni.

A Nivegy-völgyi Borpiknik programja:

12.00 – 14.30: Mesterkurzus Szik Mátyás örökös sommelier bajnokkal 15.00 – 18.00: Borpiknik 10 helyi és 1 osztrák borászattal

18.00 – 20.00: Borpiknik folytatása egy Nivegy-völgyi borlappal

– Dobosi Borbirtok

– Dombi Pince

– Holló Pince

– Kisspince

– Lídia Borház

– Martinus Borház

Téma: Balaton Borpiramis és a Wachau Kódex párhuzam

A résztvevő borászatok:

– Szabó és Fia Borpince

– Tagyon Birtok

– Tánczos Pince

– Végh Testvérek

– Domäne Wachau – Ausztria

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: